Kunst uit fietsonderdelen

Hier heb je een doos met allerlei fietsonderdelen. Doe er iets mee en maak er iets moois van. Dat was de opdracht die een aantal kunstenaars in New York kreeg in het kader van het pART Project.

De resultaten worden tentoongesteld en uiteindelijk geveild, waarbij de opbrengst naar World Bicycle Relief gaat. Deze organisatie zorgt voor fietsen in ontwikkelingslanden. Want met een fiets wordt je bereik ineens een stuk groter. Je bent sneller bij een arts, je kunt gemakkelijker naar een school die wat verder weg ligt en je kunt veel meer meenemen. Fietsen zijn dus heel belangrijk in dergelijke landen.

Hierboven zie je een prachtig hart van Mark Castator met de naam “Heart Lode”, gemaakt van fietskettingen en allerlei andere onderdelen. Op de website van SRAM vindt je alle inzendingen van het pART Project. Je vindt er geweldige dingen.

3 gedachten over “Kunst uit fietsonderdelen

  1. Indrukwekkend, dat er mensen zijn die zo creatief zijn om dit voor elkaar te krijgen. Een ‘Heart Lode’, gemaakt van fietsonderdelen. Wie verzint dat nou haha. Maar wel indrukkend zoals ik al zei!

  2. Was ik maar zo creatief!

    Ook mooi om te zien dat de opbrengst naar World Bicycle Relief gaat, dat zorgt voor fietsen in ontwikkelingslanden.
    Ben zelf ook onderdeel van een project, waarbij we (gebruikte) wielrenkleding ophalen om deze te doneren aan ontwikkelingslanden.

    Groetjes,
    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *