Vandaagdedag: van punt via zalm naar Britse aristocratie

Vanochtend begon de dag, via een korte tussenstop in Hazerswoude-Rijndijk, bij de SWA in Alphen aan den Rijn. Daar werd verder overlegd over de oprichting van een werkgeversservicepunt. Dit moet een “niet-ambtelijk” adviespunt worden voor werkgevers, waarbij het de bedoeling is om uiteindelijk vacatures op te sporen voor werkzoekenden met een uitkering. Mijn bemoeienis ligt vooral op het terrein van huisstijl en website.

Maar vanochtend bleek dat er per 1 januari een grotere operatie op stapel staat dan alleen een werkgeversservicepunt. Dus wordt de zaak ingewikkelder, veelomvattender en onder een nog grotere druk. Wij noemen dat dan “een uitdaging”.

Vervolgens was het tijd voor ons clusteroverleg, met de medewerkers van het cluster Welzijn. Als gevolg van de komende fusie staat iedereen onder grote druk qua werk en zal het alleen nog maar drukker worden. Wij noemen dat dan een “uitdaging”.

Dan even het broodtrommeltje legen en klaar zitten voor het stafoverleg met de wethouder. Eigenlijk valt er niet zoveel te melden, anders dan dat de gemeenteraad tijdig moet worden geïnformeerd over de snelle voortgang van het bovengenoemde. Maar dat gaat helemaal goed komen.

Thuis gekomen was eega al begonnen met het voorbereiden van mijn HelloFresh maaltje, gegrilde zalm met broccolipakketjes met kaas. Lekker, voedzaam, vers, dus gezond.

En toen was het tijd voor het inlopen van achterstallige series. Om te beginnen Breaking Bad, geweldige serie over Walt die van eerzaam huisvader/leraar een keihard amfetaminehandelaar is geworden, en de eerste aflevering van serie 3 van Downton Abbey. Geweldig om al die fraaie karakters weer terug te zien, de Engelse aristocratie, het volkse personeel en alles er om heen. Weer iets om van te smullen.

Een gedachte over “Vandaagdedag: van punt via zalm naar Britse aristocratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *