Vandaagdedag: van de slager via de keuken naar de misdaad

Written by:

Slagerij van der ZonEen beetje vreemde titel voor een bericht over gisteren. Maar goed, dat maakt niet uit. Gisterochtend was zo’n werkdag waar je lekker kunt doorwerken. Weinig mensen op kantoor, weinig email, weinig telefoon. Kortom, een bijna rustige dag ware het niet dat er nog veel afgehandeld moet worden. En daar is zo’n dag dan goed voor.

‘s Middags eerst even langs Mevrouw Kern op de Breestraat gelopen voor de nieuwe Eppo. Al sinds mijn jeugd lees ik stripbladen, zoals vroeger de Robbedoes, de Sjors en Sjimmie en niet te vergeten de Donald Duck als begin. Maar ook de Pep en dan nu de Eppo. Gek genoeg koop ik bijna nooit stripboeken, geen verzamelaar dus. Vervolgens aan de overkant van de straat even croissantjes gehaald bij Pain Paris.

En dan naar Slagerij v.d. Zon, nog zo’n ouderwets ambachtelijke slager waar niets voorverpakt is. Alles wordt met de hand gedaan, zelfs het afrekenen gebeurt met een potlood en uit het hoofd rekenen. Kom daar nog maar eens om! Betalen kan alleen contant, er is geen pinautomaat. De jaren 50 zijn weer helemaal terug.

PenozaVervolgens tijd om achter het fornuis te kruipen om een gegrilde pompoenrisotto te fabriceren. Om die vervolgens uiteraard op te smikkelen, waarbij de buitenkant van de pompoen iets te hard was. Kan gebeuren, is niet van tevoren te voorspellen hoe die uit de oven komt.

Waarna de dag werd afgesloten met uitgesteld kijken. De eerste twee delen van Penoza II, de strakke misdaadserie van de KRO die vorige keer eindigde met het vertrek van de hoofdpersoon naar elders. En die nu toch weer terug bleek te zijn. Een goed begin, of voortzetting, waarbij de spanning al direct hoog steeg en waarbij al verschillende lijntjes vallen te ontdekken. De spannende ontknoping van de eerste serie werd door 600.000 mensen bekeken, terwijl het nieuwe begin ruim 800.000 kijkers trok. Een goede start dus.

Boardwalk Empire: Season 3 Ep 35Om tenslotte de avond te eindigen met Boardwalk Empire, serie 3 aflevering 11. Waarin Nucky, de voormalige heerser over Atlantic City, het laatste beetje macht verliest en moet onderduiken voor Gyp Rosetti. Waarin Nucky steun zoekt bij de zwarte Chalky White en er op het eind ineens, als een duveltje uit een doosje, een mogelijke redder komt in de persoon van Al Capone. Volgende week de ontknoping van de derde serie en dan wordt het wachten op de vierde serie.

Eén reactie op “Vandaagdedag: van de slager via de keuken naar de misdaad”

  1. Rob Alberts avatar
    Rob Alberts

    Vanmiddag op deze druilerige zondagmiddag kom ik even een fijne dag toewensen.
    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: