Vandaagdedag: Nieuw Werken en oud voetbal

Written by:

isdrijnstreekAl vroeg in Alphen begonnen voor overleg met de gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Alphen over het werk van de sociale dienst. Door de opheffing van de ISD De Rijnstreek, mijn vorige werkgever, moeten de gemeenten nu veel meer samen overleggen over beleid en uitvoering. So much for efficiency!

Vervolgens naar Hazerswoude-Rijndijk voor een bila met de coördinator. Een bila is een bilateraaltje, zo noemen ambtenaren een gesprek tussen twee personen. Hoe vervreemdend kun je het maken.

Het-Nieuwe-WerkenHet Nieuwe Werken kwam daarna aan de orde tijdens een lunchbijeenkomst voor het hele personeel. We kregen uitleg hierover, maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Werken zonder plaats en tijd gebonden te zijn. Oftewel overal kunnen werken op de tijd die jou het beste uitkomt. Niet meer van 9 tot 5 (kent u die film trouwens nog met Dolly Parton), maar resultaat gestuurd. Ergo, samen met de leidinggevende bepaal je wat er moet gebeuren, met welke kwaliteit en wanneer het klaar moet zijn. Klinkt allemaal mooi, maar ik kan met mijn iMac thuis niet inloggen omdat dat geld kost. Tsja, en als je nog niet eens de voorwaarden kunt scheppen, dan wordt het lastig. Kun je wel mooie verhalen vertellen, maar wat kun je er mee. Ik ben benieuwd hoe dat straks in de fusiegemeente zal gaan als er voor 70% van het personeel een werkplek is.

Daarna weer terug naar Alphen voor overleg met de beleidsambtenaren Werk en inkomen van Alphen en Boskoop. Om efficiënter de hoeveelheid werk te kunnen doen, moesten we afspraken maken over de onderlinge werkverdeling. Ik wordt trekker van de werkgeversdienstverlening, de “social return on investment” en nog wat kleine dingen.

Waarna het tijd was om weer eens richting Leiden te koersen. En te genieten van de gegrilde snoekbaarsfilet met basmatirijst en pittige sugarsnaps, hmmmm…..

Om de avond door te brengen met voetbal, Real Madrid – Ajax. Grote broer tegen klein babybroertje, anders kan ik het niet typeren. Het Nederlands voetbal is binnen de eigen grenzen alleszins leuk om te volgen, maar internationaal stelt de Nederlandse competitie niet veel meer voor. Zelfs de Belgen doen het beter….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: