Vandaagdedag: van de mijter via ontknopingen naar Pas à deux

Dolce_Gabbana-The_OneEven snel de afgelopen dagen doen. De man met de mijter en de baard had woensdag ook een klein presentje voor mij in petto. Een klein doosje met een klein flesje, met een lekker geurtje. Een flesje Dolce & Gabbana The One. Kan ik ook weer over de straten flaneren met een geurige bries achter mij.

Donderdag was de eerste kennismaking met de nieuwe website van Beelden in Leiden. Dat wil zeggen, met het bedieningspaneel aan de achterkant, om te vullen met content. De nieuwe website wordt naar verwachting in februari 2013 gelanceerd, als we meer weten over hoe de nieuwe tentoonstelling er gaat uitzien.

‘s Avonds twee afsluiters van series die ik volg, Breaking Bad en The Borgias. Mooie tegenstelling in Breaking Bad is dat de hoofdpersoon, een grote drugsbaas een zwager heeft die lokaal hoofd is van de DEA (drugspolitie). En die zwager vraagt zich ineens af wie WW is. De hoofdpersoon heet Walter White. Een mooie ontknoping, serie wordt met de laatste 8 afleveringen voortgezet in het najaar van 2013. Bij The Borgias was er sprake van een broedermoord en wordt de paus in de laatste beelden vergiftigd. Hoe zal deze machtsstrijd voortgaan? 2013 zal het ons leren.

De vrijdagochtend werd bijna helemaal besteed aan de gevolgen van een wetswijziging per 1-1-2013. Verordeningen aanpassen, vernieuwen, beleidsregels vernieuwen. Kortom, weer een heel ambtelijk circus van afstemming, participatie, college, gemeenteraad. En dat allemaal omdat Den Haag de regels nog strenger en harder wil voor frauderende bijstandsontvangers.

Het weekend een beetje traditiegetrouw begonnen met een lekkere La Choufe in BurgerZaken. En daarna een pizzaatje van Maciotto. De zaterdag rustig doorgebracht, eventjes de stad in en ‘s avonds eten bij oude radiovrienden van Radio Rijnwoude.

Enkele dagen geleden overleed Gerrit van Dijk, één van de bekendste Nederlandse animatiefilmers. Om hem te gedenken een van zijn bekendste animaties Pas à deuxGa er even voor zitten en geniet van deze schitterende vloeiende dansanimatie en probeer iedereen te herkennen, die voorbij komt. Enjoy!

 

2 gedachten over “Vandaagdedag: van de mijter via ontknopingen naar Pas à deux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *