Vandaagdedag: Even bijpraten

Cesar ZuiderwijkEven bijpraten sinds de laatste blog kan geen kwaad. Want in de tussentijd is er best het een en ander gebeurt. Als eerste mocht het complete personeel van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude (de fusiegemeenten) op maandagmiddag 10 december opdraven in de grote zaal van theater Castellum. Voor de bijeenkomst “Energieke middag voor medewerkers met pit”.

Voor de pauze enthousiaste burgemeesters, enthousiast management, filmpjes waarin de reeds bekende afdelingshoofden werden voorgesteld en nog zo wat. Na de pauze het spelletje Petje op, Petje af over de vraag wie het meest van de 3 gemeenten wist en tot slot een trommelworkshop met Cesar Zuiderwijk, de drummer van de Golden Earring. Tijdens de pauze had iedereen een setje slalepels gekregen met een drumstick aan het uiteinde. De hele zaal roffelde enthousiast mee in een vierkwartsmaat. En tot slot nog een koor, dat zong dat we proud moesten zijn. Vermoedelijk op de nieuwe gemeente en op hoe goed we allemaal wel niet zullen worden.

verjaardagDe zaterdag er na een verjaardag bij hele goede oude vrienden, waar nog meer hele goede oude vrienden bij elkaar waren. Dan moet je denken aan vrienden, die elkaar kennen sinds eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Uiteraard allemaal verhalen uit de oude doos, oude bluesmuziek kwam voorbij, herinneringen. Noem maar op, net een stel oude hippies bij elkaar.

Daarna de laatste werkweek voor de feestdagen. Een hele drukke week, want er moeten voor 7 januari twee raadsvoorstellen geschreven worden. En dat betekent volop werk, buiten nog alle regionale overleggen die ook nog even allemaal voor die tijd gepland zijn. Rust voor ambtenaren, hoezo??

dresdenTegelijkertijd ontstond er een affaire rond mijn wethouder Job Dresden. Machiel vd Schoot had iets over hem opgeduikeld, dat de gemoederen nogal in beroering bracht. Lees hier het blog van Machiel. Zoals je in het nawoord kunt lezen besloten het college en de raad om een onderzoek in te stellen. Het lastige was alleen dat de wethouder met vakantie in Zuid-Amerika zat en lastig te bereiken was.

Anyway, een week later trok de goede man de consequentie, hij nam per direct ontslag als wethouder. Geen idee of het onderzoek nu nog doorgaat. Uit een persbericht van de lokale PvdA kun je opmaken dat Machiel vd Schoot het bij het juiste eind had en dat de wethouder inkomsten heeft verzwegen. Maar nu zit ik wel zonder wethouder en dat nog wel in een belangrijke fase van ontwikkelingen. Benieuwd hoe de raad dit gaat oplossen.

In de tussentijd hebben HW en eega ook nog een kerstboom bemachtigd, die nu pontificaal in de kamer staat. Met ballen, tot grote vreugde van poezemans (hoewel het juister zou zijn om te spreken van poezevrouws). En zo gingen we op naar de Kerst, dagen vol vreugd, samen met onze dierbaren proberen onze buikjes te vullen en de cadeautjes in het goede mandje te krijgen.

 

Een gedachte over “Vandaagdedag: Even bijpraten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *