Nostalgie: het einde van Radio Rijnwoude

Omroep RijnwoudeVandaag kwam er een einde aan Radio Rijnwoude, de lokale radiozender van de gemeente Rijnwoude. Huh? Rijnwoude, wat is dat, vraagt u. Wel, dat zijn Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen. Een relatief kleine gemeente in the middle of the Randstad.

De gemeente Rijnwoude gaat fuseren, met Alphen aan den Rijn en Boskoop. Dat feest gaat op 1 januari 2014 gebeuren (en ik ben daar als werknemer van de gemeente Rijnwoude lijdend voorwerp in). En daarom gaan de lokale omroepen al vast daarop vooruitlopend fuseren.

P1000968-1Bij Radio Rijnwoude heb ik mijn eerste schreden gezet op het radiopad. Eerst, in 2001, als sportverslaggever, via de telefoon, van de voetbalwedstrijden van Bernardus. Daarna als programmamaker van het muziekprogramma “Lost Highway”, Americana-, country- en bluesmuziek, iedere dinsdagavond van 21 tot 23 uur.

Daarna ook nog een poosje als hoofdredacteur van het radiostation, coördineren en vrijwilligers een beetje aansturen. Programmering maken, nieuwe concepten ontwikkelen. Ideeën genoeg, maar het probleem was altijd te weinig vrijwilligers, zeker in technisch opzicht.

Een ander programma, waar ik goede herinneringen aan bewaar, was het liveprogramma De Hoek van Rijnwoude. Een discussieprogramma met twee presentatoren en drie gasten. Twee uur lang live uitzending op locatie, in het café. Boeiend programma, maar voor de techniek lastig vanwege de live uitzending. Bijzondere gasten, bijzondere gesprekken.

Ook nog meegewerkt aan verkiezingsuitzendingen. Kortom, te veel om op te noemen. Bij Radio Rijnwoude heb ik het echte radiomaken geleerd, als presentator en interviewer en iets minder als technicus.

Vanwege het verdwijnen van het zondagse sportprogramma ben ik twee jaar geleden overgestapt naar Alphen Stad FM, waar je me vaak in het weekend nog kunt horen als sportverslaggever. Maar Radio Rijnwoude, dat was het begin. En het was best wel even slikken bij het besef dat er nu een eind is gekomen aan dit hoofdstuk. Gelukkig kon ik het vandaag afronden bij de laatste uitzending, lekker kletsen met oude bekenden.

Een hoofdstuk is afgesloten!

 

Een gedachte over “Nostalgie: het einde van Radio Rijnwoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *