Foto-realistische animatie in The Blue Umbrella

Blue UmbrellaThe Blue Umbrella is een nieuw Pixar project, waarbij een hele nieuwe techniek wordt toegepast. Het is een korte animatiefilm, die komende zomer wordt gedraaid, samen met de grote Pixar bioscoopfilm Monsters University. Kenmerk van deze korte animatiefilm is alsof er gewoon gefilmd is en niet geanimeerd. Maker is Saschka Unseld, die hiermee op het doek debuteert.

In Blue Umbrella wordt gebruik gemaakt van twee nieuwe technieken. De ene is “global illumination”, waarbij wordt gesimuleerd hoe oppervlakken licht weergeven en reflecteren en de andere is “deep compositing”, waarbij de beelden gelaagd worden opgebouwd met drie-dimensionale data waardoor kijkers een grotere diepte ervaren.

Ervaar het zelf in deze korte video.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.