Elementary, amusante toevoeging aan Sherlock series

ElementaryAl wekenlang werd ik vanaf bushokjes en mupi’s aangekeken door Jonny Lee Miller en Lucy Liu. Zij probeerden mij over te halen om op SBS6 af te stemmen en naar Elementary te kijken, een nieuwe serie over Sherlock Holmes en kompaan Watson.

Een Amerikaanse versie van de klassiek Britse speurder Holmes, wat moest dat worden? Gelukkig wel met een Engels acteur in de hoofdrol.

Gisteravond gingen HW en eega er eens even voor zitten om de eerste twee afleveringen te bekijken. Uitgesteld kijken was het, want de afleveringen waren dinsdagavond uitgezonden, met verrassend hoge kijkcijfers (voor SBS6 althans). En ook de vele Twitterberichten waren lovend.

En het moet gezegd, het is een amusante serie met een geheel eigen insteek. Een nieuwe versie van Sherlock Holmes. Sherlock is net van een verslaving afgekickt en pakt zijn leven als ‘consultant’ van de politie weer op. Watson, dit keer heel verrassend als vrouw, is een chirurg onder wier mes een patiënt is overleden, speelt de rol van bewaker/begeleider om te voorkomen dat Sherlock terugvalt in zijn oude gedrag.

Elementary 2Door deze achtergronden, die vlotjes uit de doeken worden gedaan, krijgen Sherlock en Watson een persoonlijke diepgang, die goed gebruikt wordt om de karakters in te vullen en een ‘twist’ mee te geven. Jonny Lee Miller speelt Sherlock op een amusante, eigenzinnige manier. Met de nodige ticks, maar ook met een prachtige onderkoelde humor, echt Brits. Ook Lucy Liu zet Watson neer op een onverwachte manier. Onverwacht, omdat ze vrouw is maar ook zoekend naar de Sherlock achter de Sherlock. En soms prikt ze heerlijk door dat schild van Holmes heen. Er bestaat chemie tussen deze twee en dat is gelukkig te zien.

De verhalen op zich zijn standaard en spelen zich af in New York. De stad wordt mooi in beeld gebracht, maar wel allemaal op de geijkte manier. De crux zit hem in de nerveuze manier van oplossen van zaken door Holmes en dat werkt prima.

HW en eega blijven in ieder geval kijken!

 

2 thoughts on “Elementary, amusante toevoeging aan Sherlock series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: