Het beste radiostation: KPIG

KPIGSinds kort luister ik weer naar KPIG, een Californisch radiostation. Ik luisterde daar vroeger ook veel naar, maar op een gegeven moment ben ik ze uit het oor verloren. Maar deze week dacht ik ineens weer aan KPIG en aan hun geweldige muziek. Want ik zocht al geruime tijd naar een radiostation zonder het geblèr van irritante DJ’s, die ook nog grappig willen zijn. En waarbij de muziek ondergeschikt is aan de grote ego’s.

Voor mijn zoektocht gebruikte ik de app TuneIn Radio op mijn iPad. Nadat ik eerst Radio Paradise had gevonden, een reclamevrije zender uit de VS met uitstekende muziek, kwam ik vervolgens op aangeven van eega’s zoon terecht bij BBC Radio 6 Music. Een zender met heerlijke programma’s maar ook met andere programma’s waarin de ego’s het weer wonnen.

KPIG 2En toen dacht ik ineens, laat ik eens KPIG typen in het zoekveld. Et voilà, ze bestonden nog steeds. Alleen kon je niet gratis naar hun stream luisteren. Want ik kan me nog herinneren dat ze indertijd ruzie kregen met een soort van Amerikaanse Buma. En dat ze moesten betalen, anders koppie kleiner. En omdat het geen duur station is met veel commerciële reclame, moesten ze hun stream afsluiten.

Maar de stream is terug, wel tegen betaling van $ 5 per maand, maar dan krijg je wel wat. Je moet weten dat ik vanuit de jaren 60 een groot muziekliefhebber ben. Indertijd hield ik alles bij, las alle Nederlandse, Engelse en Amerikaanse muziekbladen, was liefhebber van de West Coast muziek, Americana, country, folk, noem maar op. Tot en met de jaren 80 deed ik dat, daarna nam de belangstelling langzaam af. Ik volgde nog wel de Americana en de West Coast, maar stak er beduidend veel minder tijd in. Ik had zelfs nog een wekelijks muziekprogramma bij Radio Rijnwoude, Lost Highway geheten. Maar langzaam sijpelde de muziek weg. De nieuwe muziek kon me niet echt bekoren.

Maar ineens was daar KPIG weer, met loads van mijn favoriet muziek. Relaxed, drie platen, kort praatje. Humor, oink-oink, want het is wel een varkensstation.

Wat dacht je van een playlist met achtereenvolgens Bonnie Raitt, Bottle Rockets, Josh Ritter, Railroad Earth, Jackson Browne, Mavis Staples, Chris Isaak, Grateful Dead.

Need I say more!! En ook nog via de iPhone met een KPIG-app rechtstreeks op de huiskameraudio luisteren. OINK OINK, I’m happy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *