Gezien: De ontmaskering van de vastgoedfraude

Vastgoedfraudedrama - Cinema.nl InterviewAfgelopen zaterdag zag ik de eerste aflevering van de 4-delige serie De ontmaskering van de vastgoedfraude. De serie is losjes gebaseerd op het boek De vastgoedfraude van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel.

Zo’n eerste aflevering is bedoeld om alle karakters te introduceren en dat lukte aardig. We kennen Ger van Woerkom, gespeeld door Ian Bok, nu goed en ook Theo Frijn, gespeeld door de onlangs overleden Jeroen Willems.

Daarnaast hebben we de vrouwen ontmoet, maar ook het Openbaar Ministerie. Want in de eerste aflevering kregen we direct te maken met een grootscheepse inval bij de mensen, die verdacht werden van frauduleus handelen.

Ik had hoge verwachtingen van deze serie, uitgaande van alle voorpublicaties e.d. Maar het viel me een beetje tegen, zwaar tegen. Want de acteerprestaties deden soms bijna pijn aan de ogen. De frauderende Van Woerkom die in een verhoor zit en zijn zenuwachtigheid moet tonen met handen wringen. Dat is bijna tenenkrommend acteren, vooral gericht op het toneel. Zijn vrouw liep bijna de hele aflevering rond met opengesperde ogen om vooral te laten zien dat ze totaal ontzet was, wederom toneelmatig acteren.

En de veel geroemde Jeroen Willems, die in de serie de kwade genius moet zijn, kwam op mij vooral over als een idiote hippie op leeftijd. Die zeker geen angst inboezemde.

En de officier van justitie, die dan tegen een verdachte zegt: “Je oom heeft ons al heel wat verteld”. Dat is zo’n cliché, dat moet een goede scenarioschrijver gewoon niet doen. Klinkt totaal ongeloofwaardig, alsof een verdachte daar van onder de indruk is.

Of het moet allemaal nog komen. HW en eega gaan daarom zeker aflevering 2 ook bekijken, want misschien wordt het wel een stuk beter.

3 gedachten over “Gezien: De ontmaskering van de vastgoedfraude

  1. off topic, maak je geen zorgen mij zal je nooit meer in de raad zien hoor.
    ooit fractie assistent geweest en daar teveel van geleerd over politiek spelletjes.
    Had mijn camera even aan Chris gegeven omdat ik jurylid was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *