Verrassend Winkelweekend in Leiden: muziek, kou, sneeuw…..

IMG_0001Dit weekend was het weer Verrassend Winkelweekend in Leiden. Met dit keer muziek als thema, allemaal singer-songwriters in de winkels. Een uitstekend idee, alleen gooide het weer flink wat roet in het eten. Want het was op zaterdag ongemeen koud, met een snerpende wind waardoor veel mensen thuis bleven. Het was dan ook relatief stil in de anders zo drukke stad. Zelfs bij de viskramen op de markt kon je gewoon ongehinderd doorlopen.

Daardoor was het ook in de winkels heel rustig en stonden de singer-songwriters vaak voor een heel mager publiek te spelen. HW trok rond het middaguur de stoute schoenen aan en toog op pad. Allereerst naar Boekhandel de Kler waar Stefan van de Sande voor een praktisch lege winkel speelde. Een man met een mooie stem, die goed verstaanbaar Engelse liedjes zong. Daarna naar Cityhall voor Rie Jetske Komen, maar Cityhall bleek helemaal niet mee te doen. Stond wel op het programma, maar dat bleek weer gewijzigd te zijn, waardoor er twee versies in omloop waren. Niet handig gecommuniceerd van de organisatie.

Iris PenningDan maar door naar State of Art, een mooie kledingzaak aan de Nieuwe Rijn. Daar trad de 19-jarige Iris Penning op, met begeleiding van gitarist Rob Cornelissen. Iris is overgestapt van Engelstalige muziek naar Nederlandstalig. Ze speelden aardig, maar het had toch wel zijn beperkingen. Duidelijk minder ervaring dan een Stefan van de Sande. Leuk om even aan te horen, maar niet voor heel erg lang. Tijd om door te gaan naar de nieuwe winkel van MAF op de Breestraat, waar Marvin Dee zou spelen. Die ik echter niet heb kunnen ontdekken en dat was jammer want in de net geopende winkel zelf was het gezellig druk.

Dan naar de winkel van McGregor, waar Marnie Baumer optrad. In de hoek van de praktisch lege winkel weggedrukt, mocht Marnie haar kunnen vertonen. Ze had een speaker met begeleidingstape bij zich en zong zelf. Marnie Baumer is onder meer uitgeroepen tot ‘keuze van de jury’ van de New York Post,  de TimeOut New York en de TimeOut Londen. Ze is Amerikaanse en woont tegenwoordig in Leiden. Maar eerlijk gezegd vond ik haar niet zo bijzonder, hetgeen ongetwijfeld te maken had met de droevige ambiance waarin ze moest optreden. Wellicht dat organisatie daar in de toekomst een beetje op kan letten. Want je moet wel recht doen aan de artiesten.

Inmiddels was ik door het weer en de matige organisatie ontmoedigd en ging ik maar weer naar huis.

Zondag gingen HW en eega eerst een lekkere stadswandeling maken, waarna werd genoten van de overwinning van Feyenoord op PSV. En daarna trok ik toch maar weer de schoenen aan om nogmaals wat artiesten te bekijken. Opnieuw maakte de stad een verlaten indruk, opnieuw was het slecht weer. Bleek dat er iemand in Anne & Max speelde, terwijl dat niet in mijn programma stond. Maar goed, ik wilde eerst naar Vooraf en Toe voor Anthony Burford, een jonge Engelsman met een hele aangename stem. Daarna naar Selexyz Kooijker, maar het bleek dat zij ook niet meer in het programma zaten. Wel leuk dat in MAF naast Kooijker de Nazca Lines speelden. Zanger/gitarist Tjarko en saxofoniste Marieke maakten er iets moois van in de nieuwe winkel, die in tegenstelling tot zaterdag tamelijk leeg was. Fijn om deze twee te hebben gehoord.

Verder naar Via Mio voor Daisy Enjazzed, een folkachtig trio, bestaande uit Josephine Hoek, Maaike Siegerist en Ivo von Oven. Altijd leuk, hoewel de zang niet steeds even goed was. Maar vooruit, het gaat om de pret van het muziek maken en luisteren. Welgeteld een persoon stond te luisteren, samen met het winkelpersoneel. Overigens waren er wel klanten in de zaak, maar die hadden meer belangstelling voor de kleding.

Tot slot nog even naar BplusC, de bibliotheek. Daar speelden afwisselend George Reijnders en Simone Adema klassiek gitaar. Klonk heel mooi in de grote open ruimte, maar het huis begon weer te trekken. Dat was het dan.

Onderstaand een korte filmimpressie van het Verrassend Winkelweekend met achtereenvolgend Stefan van de Sande, Iris Penning, Anthony Burford, de Nazca Lines, Daisy Enjazzed en George Reijnders.

4 gedachten over “Verrassend Winkelweekend in Leiden: muziek, kou, sneeuw…..

  1. Leuke compilatie HW, je hebt je best erop gedaan (zoals montage effecten) en je stond vooraan dus met de neus. Leuk!

    Artychi

  2. Komend weekend kan ook weer heel leuk worden in het centrum met zang en dans item voor de winkeliers en Militairy History Day met een parade door het centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *