Beelden in Leiden: nog een paar dagen

Nog een paar dagen tot de opening van de grote beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Dat betekent dat een aantal kunstenaars druk bezig is met het opbouwen van hun eigen kunstwerk.

Zo heeft Etienne van Berlo zijn beeld al voor een groot deel neergezet. Maar het is nog niet klaar, want er komt nog een stuk bovenop. Dat gebeurt dinsdagavond.

Ook Esther de Graaf, die genomineerd was voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2013, heeft haar werk, dat heel fragiel oogt al helemaal afgebouwd. Haar werk bestaat uit een soort draadnetwerk, dat aan elkaar is gesoldeerd.

wpid-Photo-27-mei-2013-1556.jpgIzaak Zwartjes, de Leidse deelnemer aan de tentoonstelling, is inmiddels weer een stukje verder met zijn monumentale werk van oude bielzen. Langzaam komt hij op het punt dat zijn werk helemaal klaar is, maar hij heeft nog een paar dagen. Ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

wpid-Photo-27-mei-2013-1559.jpgNog iets verder was Marianne Lammersen aan het werk. Marianne, de winnaar van de Frans de Wit Prijs 2012, komt dit jaar met een totaal ander werk. Ze blijkt flink geïnspireerd te zijn door haar verblijf in China. Het werk oogt spannend en kan heel verschillend worden geïnterpreteerd. Ik ben erg benieuwd welke beelden andere bezoekers hierbij krijgen.

En helemaal achteraan was Corinne Zomer druk bezig met het verwerken van een grote hoeveelheid was. Dit materiaal is een belangrijk onderdeel van haar werk. Morgen gaat ze verder met de opbouw van haar heel bijzondere werk.

Kortom, Beelden in Leiden 2013 wordt een heel bijzondere tentoonstelling met veel verschillende stijlen. Het wordt een echt avontuur voor de oplettende kijkers.

Een gedachte over “Beelden in Leiden: nog een paar dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *