Net gelezen: “Het Pantserhart” van Jo Nesbø

Het pantserhartHarry Hole is terug en hoe! Daarmee begint Het Pantserhart van de Noorse thrillerschrijver Jo Nesbø. Na de verschrikkelijke en angstaanjagende ervaringen in De Sneeuwman, waarbij de seriemoordenaar wel erg persoonlijk werd, is Harry Hole van de aardbodem verdwenen.

Maar omdat er in Noorwegen twee vrouwen worden vermoord, die beiden in hun eigen bloed zijn verdronken, besluit hoofdinspecteur Gunnar Hagen dat Harry Hole heel erg nodig is. Dus wordt rechercheur Kaja Solness richting Hongkong gestuurd om Hole op te sporen en terug te brengen. Hole is inmiddels verslaafd aan allerhande zaken, van opium tot gokken.

Uiteindelijk lukt het Kaja om Hole mee te krijgen in het vliegtuig, richting Oslo. Waar inmiddels al een derde moord is gepleegd. Hebben deze moorden een verband. Ogenschijnlijk staat alles los van elkaar, maar uiteindelijk denkt Harry een samenhang te zien.

Het verhaal meandert van Oslo naar Stavanger en het Noorse hooggebergte, maar Harry komt voor zijn onderzoek ook in Goma (Congo) en Leipzig. Er volgen nog veel meer moorden, die leiden tot een strijd tussen de afdeling Geweld van de Oslose politie en de nationale recherche onder leiding van hoofdinspecteur Bellmann.

Daarnaast heeft Harry het moeilijk met zijn doodzieke vader. En met Kaja, die langzaam verliefd op hem wordt.

Het Pantserhart is opnieuw een uitstekende thriller van Jo Nesbø. Het verhaal zit vol met plotwendingen, waardoor je telkens iemand als mogelijke nieuwe dader in het oog krijgt. De uiteindelijke ontknoping is misschien iets te overdreven, op de rand van een vulkaankrater in Afrika. Desalniettemin ben ik al weer benieuwd naar zijn vervolgen in de Harry Hole reeks, De Schim en Politie.

Jo Nesbø – Het Pantserhart (Panserhjerte) – 2009
Uitgeverij Cargo
Vertaling Annelies de Vroom

One thought on “Net gelezen: “Het Pantserhart” van Jo Nesbø

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: