Ouder? Dan is er een eigen beurs

50Plus Beurs

Je wordt ouder, dat overkomt iedereen. Natuurlijk voel je jezelf jong, maar eerlijk is eerlijk, je kunt niet meer dezelfde dingen als vele jaren geleden. En zo zat er bij de Ziggo nieuwsbrief de mogelijkheid om gratis kaartjes te krijgen voor de 50Plus Beurs. Voor HW en eega een volkomen nieuw terrein, maar de vooruitgang gebiedt ons alle nieuws te verkennen, toch?

Daarom fluks de kaartjes aangevraagd en vandaag was het dan zover, op naar de Jaarbeurs in Utrecht voor dit evenement. Vol verwachting klopten onze harten….

50Plus-Beurs-pennenverzamelaar.jpgToen we hal binnengingen, dachten we eerst dat we op de Vakantiebeurs waren terecht gekomen. Er was alleen maar sprake van stands van vakantieaanbieders, variërend van landenstands via regiostands tot stands van hotels. Een en al toerisme wat de klok sloeg en dat betekent dus dat de doelgroep 50+ kennelijk voortdurend op vakantie is.

In die eerste hal was Omroep MAX ook heel prominent aanwezig, met een groot podium en een hele grote stand. HW en eega hebben daar wel de petitie ondertekend tegen de financiële uitholling van de publieke omroep. Als jij ook vindt dat er te veel op de publieke omroep wordt gekort, dan kun je de petitie hier tekenen.

Verrassend waren de stands van verzamelaars. Zo sprak de stand van Willem roes mij enorm aan. Hij verzamelde balpennen met reclame en hij had er inmiddels ruim 70.000 bij elkaar gescharreld. Op de foto zie je een klein deel van zijn collectie. Sprak mij aan, omdat ik ook iemand ben die allerlei pennen verzamel. Maar vanwege de herinrichting van mijn werkkamer heb ik er een heleboel weggegooid, want ik had niet van die mooie kastjes zoals Roes. Exit pennen.

50Plus-Beurs-Ontdek-Leiden.jpgVervolgens kwamen we in een andere hal terecht, tussen allerhande campers. Klein, groot, heel groot en supersize groot. Van onder de 50.000 euro tot ruim boven de ton. De ‘grijze generatie’ is kennelijk nogal kapitaalkrachtig en reist graag over ‘s heren wegen.

HW en eega hebben enkele van deze mobiele kastelen bekeken en kwamen tot de conclusie dat ze er eigenlijk helemaal niets aan vonden. Altijd maar slepen met je grote vrachtwagen, brrrrr…… niets voor ons.

Grappig was het om te zien dat ook Leiden met een stand aanwezig was. Met als slogan “Ontdek 50 verrassingen in Leiden” kon je een sleuteltje (jawel, een sleuteltje) graaien en als die op de kluis paste, bingo, PRIJS!!! Zoals een weekendje Leiden bijvoorbeeld. Helaas wonen HW en eega al in Leiden, dus liepen we maar door. Maar er stond wel een flinke rij te wachten….

Nadat we ook nog waren uitgenodigd om plaats te nemen op de bekende Prominent gemaksfauteuils, hetgeen wij beleefd afsloegen, en de gezondheidshal hadden doorkruist, waar je de vaten kon laten meten, kwamen we tot de ontstellende conclusie dat we nog niet de helft hadden gezien. Reden waarom wij maar besloten huiswaarts te keren. 

In ieder geval kunnen wij nu zeggen dat wij ooit een 50Plus Beurs hebben bezocht.

One thought on “Ouder? Dan is er een eigen beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: