Review: “Fargo”

Fargo  TV SeriesDeze week ging de nieuwe serie Fargo op Netflix van start. De serie is losjes gebaseerd op de veelgeprezen film “Fargo” (1996) van Ethan en Joel Coen, die ook aan het scenario van deze serie hebben meegewerkt.
De hoofdrol is weggelegd voor Billy Bob Thornton (A Simple Plan, Sling Blade) als de zwervende Lorne Malvo, een kwaadaardig personage die mensen beïnvloed met zijn slechtheid en agressie.
Invallende duisternis boven het witte besneeuwde en wijdse landschap van Minnesota. Een auto komt aanrijden, Lorne Malvo achter het stuur. Op de achtergrond horen we gebonk van een onzichtbare passagier. Ineens een hert in de koplichten, een aanrijding en de auto slaat over de kop. Uit de achterbak klautert een man met alleen een onderbroek aan. Hij vlucht de sneeuw in. Malvo ziet het gebeuren en laat het gaan.
Dan ontmoeten we Lester Nygaard (Martin Freeman, bekend als Bilbo Baggins uit De Hobbit), een beetje saaie verzekeringsagent. Ongelukkig getrouwd, onhandig, timide. Lester wordt op straat even gepest door een oude brute klasgenoot en loopt neuswond op. Bij de eerste hulp ontmoet hij Lorne Malvo. En vanaf dat moment verandert het leven van Lester drastisch.

Even later wordt de brute pestkop dood gevonden en wordt ook achteloos een politieman overhoop geschoten. Vier doden in de eerste aflevering, het kan niet op. Werk aan de winkel voor politievrouw Molly Solverson (Allison Tolman).

Fargo ademt de sfeer van de oorspronkelijke film, hoewel het hier om een totaal nieuw verhaal en totaal nieuwe karakters gaat. Vreemde karakters in een vervreemdende omgeving zorgen, met niet te vergeten humor, voor een uniek geheel, waarbij moet worden gezegd dat de acteurs kunnen schitteren in hun typische rollen. Als kijker moet je er even inkomen, maar aan het eind van de eerste aflevering ben je verkocht. Dan wil je de andere afleveringen ook zien!

 

2 gedachten over “Review: “Fargo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *