Vernieuwde V&D aanwinst voor Leiden

Written by:

wsK4TgENyiHQuytr.jpgDe Leidse winkelstand heeft weer een belangrijke impuls gekregen door de vernieuwing van V&D. Nadat de Breestraat eerder was verrijkt met een nieuwe grote Sting, heropende V&D na een grote verbouwing en herinrichting. Het compleet heringerichte oude winkelpand is plots veranderd in een luxe warenhuis, waarbij vergelijkingen met een Bijenkorf spontaan opkomen. Je kunt rustig zeggen dat dit de flagshipstore is, een voorbeeld voor Nederland.

De nieuwe winkel oogt vooral ruimer en lichter. Dit laatste komt vooral door het veelvuldig naar binnen vallende buitenlicht. Hiervoor is de winkel feitelijk opengebroken. Buitenramen, sommige met prachtige oude kozijnen, zijn weer zichtbaar gemaakt en ook de oude lichtkoepels, die vaak onder verlaagde plafonds waren weggewerkt, zijn weer teruggekomen.

En het resultaat mag er zijn. Een warenhuis om trots op te zijn, iedere etage met een eigen sfeer en on top of all een heerlijk dakrestaurant met een weids uitzicht over Leiden.

RrEHsWZwsZGIzcyV.jpgMooi is dat je vanaf de Breestraat dwars door het warenhuis heen kunt kijken, richting Aalmarkt. Loop naar binnen vanaf de Breestraat en geniet van een mooie moderne kroonluchter. Iets verder loop je onder een geweldig glas-in-lood plafond. Even een trap af en je beland bij de schoenen, waar een grote opvallend rode zithoek staat om te passen.

In de hoek bij de monumentale trap zijn de prachtige glas-in-lood ramen weer helemaal terug. Bijzonder bij die trap zijn de borden, waar fraai gestileerd teksten staan die een liftboy vroeger op zei.

Bij de boeken is een ouderwetse kamer ingericht waar je even een boek kunt lezen. De oude schouw, het mooie uitzicht op de Breestraat, zorgen voor een intieme sfeer waar je graag even mijmerend over vervlogen tijden een kopje koffie drinkt (op de afdeling staat zowaar een koffie-automaat).

bsw3hW65mpkWQBMD.jpgEr is duidelijk nagedacht over de inrichting van de afdelingen. Met zorg zijn de tafels opgebouwd, rond artikelgroepen en/of kleuren. Dat zorgt voor een inspirerende omgeving, die duidelijk moet zorgen voor een hogere omzet dan in het verleden.

Ik geniet vaak even van dit mooie warenhuis door er doorheen te lopen, even boven te zitten voor het uitzicht (met iets lekkers, dat dan weer wel).

Als je in Leiden bent, bezoek deze nieuwe V&D dan eens en laat je verrassen.

Eén reactie op “Vernieuwde V&D aanwinst voor Leiden”

  1. Leidse Glibber avatar
    Leidse Glibber

    Het is echt een prachtige zak geworden. Normaal heb ik een hekel aan V&D en dat soort grote zaken maar hier ben iki twee keer mey plezier doorheen gelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: