The Red Road, spannend drama

3 Pictures  Photos from The Red Road TV Series 2014–   IMDbThe Red Road is een tergend spannend 6-delig drama van het Sundance Channel. De serie speelt zich af het denkbeeldige dorpje Walpole, een bosrijk gebied net over de Hudson bij New York. Het is het gebied van de Ramapough bergindianen.

Hoofdpersoon is politieagent Harold Jensen (Martin Henderson), getrouwd met Jean (Julianne Nicholson, bekend van Boardwalk Empire en Masters of Sex). Ze hebben twee tienerdochters, Rachel en Kate. Op een dag keert Philip Kopus (Jason Momoa, Khal Drogo in Game of Thrones) terug in het rustige dorpje. Dat zorgt voor aardig wat onrust, want hij zit nog steeds in het criminele circuit.

De oudste dochter Kate gaat om met Junior, een indiaanse jongen. Dat vinden haar ouders niet echt leuk. Als Junior dan ook nog in de invloedssfeer komt van Philip gaat het bergaf met hem, hij gaat meedoen met drugshandel en het beroven van apotheken.

Op de achtergrond speelt mee dat Jean’s broer is verdronken (zelfmoord) en dat ze hierdoor mentaal instabiel is geworden. Ze is gaan drinken en op een avond rijdt ze een indiaanse jongen aan. Ze rijdt door en Harold, die hier achter komt, verdoezelt bewijsmateriaal waardoor ze niet kan worden veroordeeld. Philip weet hier echter van en begint Harold te chanteren.

2 Pictures  Photos from The Red Road TV Series 2014–   IMDbNaarmate de serie vordert gaat het verleden een steeds grotere rol spelen. Wat hebben de ouders van Jean voor haar dochter verborgen gehouden? Wat was vroeger de verhouding tussen Jean en Philip? Wat weet Harold van de zelfmoord en wat heeft hij verzwegen?

Harold en Philip hebben een gezamenlijk belang, maar hierdoor raken ze ook steeds meer verstrikt in het eigen net. Er vallen doden en de recherche van New York wordt er bij betrokken. Zij vermoeden dat Harold corrupt is maar kunnen het niet bewijzen. Dan, als langzaam de waarheid naar boven komt, denkt Harold dat hij hierdoor niet meer aan Philip gekoppeld is. Maar dat blijkt toch fout gedacht.

De serie eindigt met een flinke shoot-out, waardoor Harold en Philip nog meer aan elkaar gekoppeld worden. Een mooie opmaat voor de tweede serie, die in 2015 wordt uitgezonden.

The Red Road is een goed en duidelijk verteld verhaal, waarin goed en kwaad helemaal door elkaar gaan lopen. Overtuigend spel van de acteurs, goede sfeertekening van de Indiaanse gemeenschap en hun problemen. Naarmate de serie vordert neemt de spanning toe. Net als je denkt dat je alles weet komt er weer een twist in het verhaal. Een aanrader voor de liefhebber van spannend drama.

De serie was onlangs te zien op Film1 Sundance. De serie is in Nederland (nog) niet op DVD verschenen.

The Red Road TV Series 2014–   IMDb

2 thoughts on “The Red Road, spannend drama

  1. Dat klopt, ben vrijdag bij de LIFF Summer Special partnerborrel met aansluitend de film Lunchbox. Ik zie er naar uit en hoop op een aangenaam temperatuurtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: