Ik ben boos. Dat komt niet zo heel vaak voor, maar nu begin ik echt boos te worden.

Want ik ben boos omdat:

 • er een vliegtuig pardoes, zo maar, met onschuldige mensen aan boord is neergeschoten. Maakt me niet uit door wie, maar dit is gewoon gekkenwerk.
 • er in de Gazastrook weer wordt gevochten en gewone mensen daar steeds maar weer de dupe van zijn. Maakt me niet uit wie er vechten, maar het is gewoon gekkenwerk.
 • er in Zuid-Soedan onophoudelijk wordt gevochten en de gewone mensen daar steeds meer in de verdrukking raken. Maakt me niet uit wie er vechten, maar het is gewoon gekkenwerk.
 • er in Syrië en Irak altijd maar weer wordt gevochten en de gewone burgers, mannen, vrouwen en kinderen, daar altijd maar weer het slachtoffer van zijn. Maakt me niet uit wie er vechten, maar het is gewoon gekkenwerk.
 • er op verschillende andere plekken in Afrika (Congo, Centraal-Afrikaanse Republiek, Mali) wordt gevochten en de gewone mensen daar steeds weer het slachtoffer van zijn. Maakt me niet uit wie er vechten, maar het is gewoon gekkenwerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANog bozer wordt ik van het feit dat niemand er wat aan doet. Financiële belangen, machtsbelangen, geopolitieke belangen, eigenbelang, altijd is er wel een belang dat het onmogelijk maakt om er wat aan te doen.

En wij, rijke westerlingen, kijken toe en zwijgen. Af en toe storten we wat op giro 999, maar daarna kijken we weer de andere kant op. Dat maakt me helemaal boos.

Daarom ben ik ook boos op mezelf.

 

2 reacties op “Boos!!”

 1. Leidse Glibber avatar
  Leidse Glibber

  Ik kan mij je boosheid helemaal indenken. Voel mij ook vaak machteloos als ik dat alles zie, hoor en lees. En juist die machteloosheid maakt mij nu weer zo boos.

 2. Rob Alberts avatar
  Rob Alberts

  Hugo Brandt Corstius schreef ooit iets over een rampenformule.
  Tijd, plaats, aantal slachtoffers en directe betrokkenheid werkte hij uit in deze formule.

  Toch hoop ik dat Oost- en West Ukraine en Wit- en Rood- Rusland zo snel mogelijk hun conflicten oplossen.
  Deze onschuldige slachtoffers hebben deze rampzalige dood niet verdiend.

  Ik voel mij hierin vooral machteloos.

  Verontruste groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: