Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Einde Beelden in Leiden – Catinka Kersten wint Publieksprijs

SAMSUNG CAMERA PICTURESNa ruim twee maanden is er vandaag een einde gekomen aan Beelden in Leiden 2014. Traditiegetrouw wordt de laatste dag altijd de Leidsch Dagblad Publieksprijs uitgereikt. Dit jaar is Catinka Kersten de gelukkige winnaar met haar werk En iedereen hield de adem in tijdens die fractie van eeuwen. Dit werk is inmiddels aangekocht door Museum Beelden aan Zee.

Eerder werd de Frans de Wit Prijs gewonnen door Marleen Hartjes met haar werk Inception.

Als hommage aan Frans de Wit werd dit jaar aan negen jonge Nederlandse kunstenaars gevraagd om een sculptuur te maken met beton. De bedoeling hiervan was om de kunstenaars de mogelijkheden voor de beeldhouwkunst van dit bij uitstek hedendaagse materiaal te laten onderzoeken.

Het resultaat is een aantal zeer diverse sculpturen, waarin beton in meer of mindere mate een rol speelt. Opvallend is het grote verschil in sculpturen, maar eigenlijk is dit een teken des tijds. Hiermee wordt de vergaande autonomie van de moderne kunst benadrukt.

Beelden in Leiden is een jaarlijkse beeldententoonstelling op Leidens mooiste gracht, de Hooglandse Kerkgracht. De tentoonstelling trekt ieder jaar ongeveer 30.000 bezoekers.

Catinka Kersten bezig met het maken van haar prijswinnende sculptuur
Mobiele versie afsluiten