Ontdekking: Indiaanse hymnen en hun oorsprong

thismaybethelasttimeGisteren zag ik bij toeval een documentaire, This May Be the Last Time geheten. Deze docu ging volgens de aankondiging over de vermissing van een indiaan in 1962, nadat hij met zijn auto van een brug af was gereden.

Maar een belangrijk deel van de film ging over de muziek van de Seminole- en Creek indianen. In het bijzonder de hymnen, die werden gezongen bij begrafenissen en andere belangrijke gebeurtenissen.

Deze hymnen dreigen langzaam uit te sterven doordat steeds minder indianen deze liederen kennen.

Door een studie aan de Yale Universiteit kwam naar voren dat deze liederen als twee druppels water leken op liederen uit de Schotse hooglanden en op liederen van negers uit Alabama. Het waren gedragen liederen, voortkomend uit een christelijke traditie. De Seminole indianen waren al in de 19e eeuw gekerstend en zij zongen sindsdien hun hymnen, altijd in de traditionele taal.

Deze documentaire laat deze ontdekking zien, steeds afgewisseld met het verhaal van de verdwenen man. Het is een mooie docu, die je zeker niet moet laten voorbij gaan als je de kans krijgt om hem te zien.

Hieronder een mooie trailer.

 

2 thoughts on “Ontdekking: Indiaanse hymnen en hun oorsprong

  1. FANTASTISCH, ik hou van hun liederen alleen de echte muziek komt van hen..
    als deze film speelt ga ik zeker kijken, deze taal sterft uit. jammer genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: