Kunst in de monumentale Meelfabriek

In het oude, kolossale gebouw van de Meelfabriek is weer kunst te bewonderen. Dit keer zijn het de 3 genomineerden voor de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2014. Deze stichting keert deze prijs jaarlijks uit, om en om in Leiden en Maastricht. Dit keer is Leiden dus weer aan de beurt. De drie genomineerde kunstenaars zijn:

  • Iede Reckman
  • Emma van Noort
  • Margot Zweers

Het zijn allemaal kunstenaars uit Leiden en wat ze laten zien past wonderwel in het monumentale karakter van de Meelfabriek. Eigenlijk niet zo vreemd, want de kunstenaars hebben zelf voor deze locatie gekozen.

De winnaar wordt donderdag 25 september om 17.00 uur bekend gemaakt in Scheltema, vlak naast De Lakenhal op de Oude Rijn.

Naast het werk van de drie kunstenaars zijn er ook een aantal getekende portretten van Maurice Braspenning te bewonderen. Het zijn 5 portretten van zijn favoriete regisseurs.

Verder valt er buiten nog te genieten van schitterende graffiti van Pop Eye, Booyabase en Kbtr. In het kader van het tekenfestival The Big Draw Leiden maakten zij een bijna duivelse tekening. Zie de video helemaal onderaan.

De kunstwerken zijn volgend weekend, 27 en 28 september, voor het laatst te zien.

Hieronder de kunstwerken.

Hier nog de video van de graffiti

 

Een gedachte over “Kunst in de monumentale Meelfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *