The Secret Life of Walter Mitty, een dagdromende kluns

The Secret Life of Walter MittyKent u deze film nog, uit 1947, met Danny Kaye in de hoofdrol. Ik herinner me dat ik deze film later heb gezien, eind jaren ’50, toen ik een jaar of tien was. Spannende film rond een hele onhandige kluns, Walter Mitty, die nog bij zijn moeder woonde. Maar die leefde van zijn spannende dagdromen, waardoor hij pardoes in een spionagecomplot terecht kwam. Veel lachen, zeker om die klungelige Danny Kaye.

Ben Stiller dacht vorig jaar, dat ga ik overdoen. En dus verfilmde hijĀ The Secret Life of Walter Mitty opnieuw, met zichzelf in de hoofdrol. Dit keer is hij het hoofd van de afd. fotonegatieven bij Life Magazine. Een weekblad dat indertijd beroemd was vanwege de prachtige fotoreportages. Walter is opnieuw een dagdromer, die zichzelf allerlei heldendaden ziet doen (in zijn fantasie dan natuurlijk). Hij heeft een oogje op de nieuwe secretaresse, Cheryl Melhoff. Maar hij is te verlegen om haar aan te spreken, laat staan haar uit te nodigen voor een drankje.

The Secret Life of Walter Mitty 1Op een dag komt er een nieuwe jonge overgangsmanager, die er voor moet zorgen dat Life Magazine overgaat van print naar digitaal. De laatste uitgave krijgt een cover van de mysterieuze beroemde fotograaf Sean O’Connell. Maar helaas ontbreekt nou net het negatief dat voor de cover bestemd is. En onze sukkelige Walter krijgt natuurlijk de schuld en de opdracht om het negatief op te sporen.

Dat betekent dat hij uit zijn droomwereldje moet stappen en op zoek moet naar Sean O’Connell. En dan begint een avontuurlijke wereldreis voor Walter, die hem naar Groenland, IJsland, Afghanistan tot in de hoge Himalayas voert. En daar ontmoet hij de bewonderde fotograaf Sean, die hem vraagt naar een cadeautje dat hij had gestuurd.

Kortom, een komisch drama met wat liefde er tussendoor gestrooid. Een leuke film voor de komende feestdagen, voor heel het gezin. Lekker op de bank, verstand op nul en gniffelen om die sukkel.

The Secret Life of Walter Mitty is een ongecompliceerde film, die en passant even het verdwijnen van gedrukte bladen aanhaalt. Het is een eenvoudig verhaaltje dat goed valt te verteren op een feestelijk diner. Verwacht geen diepgang of iets van die orde. Dat is er niet. Goed gemaakt, maar Ben Stiller is geen Danny Kaye. Aardige rolbezetting verder. Kijk ook even naar de leuke lange trailer met een Bowie nummer.

Mijn waardering: een 6.

The Secret Life of Walter Mitty
Regie: Ben Stiller
Met: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine en Sean Penn
Duur: 114 min.
Gezien op Film1 en verkrijgbaar op DVD

Een gedachte over “The Secret Life of Walter Mitty, een dagdromende kluns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *