Zinnen op Schoonheid

IMG_0034Dat is de prachtige titel van de nieuwe dichtbundel van Han Ruijgrok. Zaterdag 7 maart werd de nieuwe bundel onder het dak van het Koetshuis De Burcht, een mooie historische plek, ten doop gehouden.

Het zaaltje zat stampvol met belangstellenden. Want Han is niet alleen bekend als dichter, hij is ook de presentator van het culturele radioprogramma Cultuur071 op Sleutelstad FM.

De bundel is geweldig geïllustreerd door Barbara van Druten, waardoor het een bijzonder kleurig boekje is geworden. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Ilja Leonard Pfeiffer, ook een bekend Leids dichter die tegenwoordig meer in Genua vertoeft. Han heeft ooit twee workshops van Ilja gevolg en beiden hebben ook een paar keer deel uitgemaakt van een jury bij een dichterswedstrijd.

IMG_0037Na deze dichterlijke happening was het een paar passen naar Galerie Zône aan de Nieuwstraat. Daar werd de expositie Het beest in Meij geopend, met werk van Hubert van der Mey, alias Hepas.

Hubert maakt hele kleurige werken, figuratief, meestal herkenbaar. Van die werken waar de kleuren van de muren afspatten en waar je aan het begin van de lente vrolijk van wordt. Hubert gebruikt allerlei voorwerpen in zijn werk, kleine lovertjes, staafjes, glas, noem maar op. Daarom loont het om even van dichtbij te kijken.

Hubert vertelde mij dat hij maar gewoon ergens begint en dan komt er altijd wel een vorm naar voren waar hij iets mee kan. Spontane kunst dus.

Het werk van Hubert is de hele maand maart nog te zien in Galerie Zône aan de Nieuwstraat (maandag en dinsdag gesloten). Loop eens naar binnen en krijg de lentekriebels.

IMG_0038

 

Een gedachte over “Zinnen op Schoonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *