Prachtige nieuwe bakery geopend

IMG_0494Sinds deze week is Leiden een hele mooie nieuwe bakery rijker. Het bekende bakkersbedrijf Van Maanen heeft op de Nieuwe Rijn 39 een combinatie van een bakkerswinkel, een lunchroom en een bakkerij geopend.

Aan de ene kant worden de broden verkocht, aan de andere kant bevindt zich de lunchroom. En helemaal vooraan in de winkel, in de etalage, worden broden gemaakt en gebakken.

De sfeer van de winkel is een beetje New York’s. Veel oude elementen zijn behouden of hergebruikt, er is een ouderwetse opkamer helemaal achterin en de tafels en stoeltjes zijn grotendeels hergebruikte oude vormen en doen soms denken aan scrapwood.

Het plafond van de opkamer is een oude glas-in-lood constructie waar het buitenlicht gedempt naar binnen valt. Deze opkamer heeft een heel eigen karakter, rustig, zonder veel geluid.

IMG_0498Het oorspronkelijke pand is 19e-eeuws, waarvan op sommige plekken oude muurdelen weer zichtbaar zijn gemaakt.

Ondanks de grote drukte en het daarmee gepaard gaande lawaai is het toch qua geluid vrij rustig. Je kunt goed verstaanbaar met elkaar praten en dat is in sommige nieuwe zaken nog wel eens anders (bv. de nieuwe Waag, waar het erg lawaaierig is).

Van Maanen heeft Leiden een heerlijke nieuwe bakery bezorgd, waar het goed toeven is.

One thought on “Prachtige nieuwe bakery geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: