Club de Cuervos, voetbaldrama met humor

Club de CuervosSinds enige tijd is de Mexicaanse serie Club de Cuervos op Netflix te bekijken. Het is de eerste Spaanstalige originele Netflixserie.

Club de Cuervos gaat over een relatief kleine voetbalclub uit Nuevo Toledo. Ze spelen in de eredivisie en zijn de trots van het stadje. De club is eigendom van de rijke familie Iglesias. Als de pater familias plotseling overlijdt, moet er een nieuwe president worden gekozen. Kandidaten zijn de jonge zoon Chava, een verwend rijk ventje, en zijn halfzus Isabel, die al jaren haar vader hielp bij het besturen van de club. Isabel verwacht dat de bestuursraad haar zal kiezen, maar is totaal overdonderd als Chava tot nieuwe president wordt gekozen (uiteraard na de nodige presentjes links en rechts).

Chava ligt al snel overhoop met de technisch directeur en de trainer, die werken volgens een 8-jaren plan dat samen met de overleden vader is opgesteld. Chava heeft zo zijn eigen ideeën over de voetbalclub en contracteert een grote Spaanse vedette, Aitor Cardoné. Dit blijkt een heel eigenaardig mannetje te zijn, waardoor het team helemaal uit elkaar valt en geen wedstrijd meer wint.

Club de Cuervos 2Sponsoren haken af, de ene na de andere wedstrijd wordt verloren. En ondertussen blijven Isabel en Chava strijden om de macht, waarbij geen enkel middel ongeschuwd blijft. In dit geheel speelt ook nog de mysterieuze Mary Luz een rol. Zij is in verwachting van een buitenechtelijk kind van Iglesias sr. en wil dus ook zeggenschap. Kortom, net als in een echte soap verwikkelingen genoeg.

De serie is een zwart-humoristisch inkijkje in de voetbalwereld. Weliswaar de Mexicaanse, maar toch. Waar speelt macht geen rol in deze vreemde wereld. Grimlachjes te over en links en rechts ook nog wat over verschillende maatschappelijke aspecten, zoals armoede en homoseksualiteit in de kleedkamer. Ook de macht van de voetbalagenten komt aan de orde, net als het economische en culturele belang van een voetbalclub in een stad.

Er wordt vrolijk op los geacteerd, 13 afleveringen lang. Toch missen de karakters de diepgang, die bij een goed drama horen. Het blijft meer een soap-achtige serie. Wel met heel veel verwikkelingen en verrassingen, maar een-dimensionaal.

Hou je van voetbal, dan is dit een best te pruimen serie. En als je niet van voetbal houdt, dan kun je deze serie beter overslaan.

Te zien op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: