@LeidenIFF dag vijf: Geen film maar Munch en van Gogh

The_ScreamHoewel ik van plan was om halverwege de cursus Kunstgeschiedenis af te haken om naar “Rock the Kasbah” te gaan, de nieuwe film met Bill Murray, bleek de cursusavond dermate inspirerend, dat ik maar ben gebleven.

Want we gingen het hebben over Munch en Van Gogh, twee geweldige schilders waarvan momenteel een grote tentoonstelling in het Van Gogh Museum Amsterdam is. Een unieke tentoonstelling omdat er is ingedeeld op thema, waarbij telkens twee doeken van Munch en Van Gogh naast elkaar hangen. Zo kun je de invloeden op elkaar zien, maar ook hoe beiden met kleurgebruik e.d. omgingen.

Daarnaast kwam natuurlijk ook nog het Impressionisme aan bod, als voedingsbodem voor beide schilders. Maar ook het Japonisme zeilde nog even voorbij om te eindigen met de invloed die beide schilders hebben gehad op het Expressionisme.

Kortom, de cursusavond was uitermate boeiend en Bill Murray moet maar even wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.