Ach, goede voornemens!

Vaak beginnen mensen een nieuw jaar met goede voornemens (ik heb nog maar weinig mensen meegemaakt die met slechte voornemens wilden beginnen). Zelf heb ik me ook wel eens schuldig gemaakt aan ‘goede’ voornemens. Om er vervolgens na een paar weken achter te komen dat ik dat toch beter niet had kunnen doen.

Want laten we eerlijk zijn, meestal sneuvelen de ‘goede’ voornemens al vrij snel. Minder eten, minder drinken, gezonder leven, meer sporten, meer van dit, minder van dat. Daar komt het meestal op neer.

Welnu, ik ga niet minder eten en/of drinken. Waarom zou ik dat doen. Gezonder leven dan, tsja, ik eet al redelijk gezond (een of twee keer vlees/vis, allerlei groenten, fruit). En van sporten wordt je erg moe dus daar begin ik al helemaal niet aan.

Maar HW, wat wil je dan in 2016. Je moet toch wel iets willen, niet dan toch? Welnu, hier komen dan mijn grootse plannen voor dit jaar.

  1. Dit jaar lees ik minimaal 20 boeken. Ik heb me aangemeld voor de Hebban Reading Challenge en mijn uitdaging is het lezen van 20 boeken.
  2. Ik bezoek minimaal eens per maand een museum of een tentoonstelling. Dat worden dus tenminste 12 uitstapjes naar elders.
  3. Ik bezoek minimaal 6 theater- of dansvoorstellingen (daar is het de afgelopen jaren helemaal niet van gekomen).
  4. Ik kijk minimaal 50 films in de bioscoop (incl. eventuele filmfestivals).

En daar hou ik het dan maar bij. Veel cultuur dus, dat is er nog wel eens bij ingeschoten.

Verder blijf ik natuurlijk ook nog wel de nodige series volgen. Ik verheug me nu al weer op het vervolg van The Walking Dead, House of Cards, The X-Files (na zoveel jaar weer terug) en Game of Thrones. Plus uiteraard nog een heleboel andere series.

Volgens mij blijf je van zo veel cultuur heel gezond en kun je daar heel oud mee worden!

kunstencultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *