Flesh and Bone, veel ballet, mager verhaal

Written by:

Flesh and Bone (TV Series 2015– ) - IMDb 2016-01-28 11-03-32Flesh and Bone is een bijzondere serie, in die zin dat het zich afspeelt in de balletwereld met daardoor veel dansscènes. Dat maakt deze serie anders dan veel andere tv-series.

Het verhaal draait om de jonge danseres Claire Robbins (Sarah Hay), die haar ouderlijke woning in een louche buurt Pittsburgh als 18-jarige ontvlucht. Ze reist naar New York en doet auditie bij het American Ballet van de grote leider en choreograaf Paul Grayson (Ben Daniels). Een nare, narcissistische man met wrede trekjes en o, hoe cliché, uiteraard homo.

We zien de enorme onderlinge afgunst tussen de leden van het danscorps en de angst bij de topballerina’s om daar nieuw talent te worden ingehaald. We zien het bestuurlijke gekonkel en hoe een nieuwe geldschieter letterlijk misbruik probeert te maken van Claire. En als dat niet lukt zich als geldschieter terugtrekt.

We zien de ‘rise to fame’ van Claire, die uiteindelijk de prima-ballerina wordt. Doel behaalt, geluk bereikt, maar of dat zo is dat weten we niet.

Flesh and Bone kreeg twee Golden Globe nominaties, voor beste beperkte serie en voor Sarah Hay. Ik was erg benieuwd naar deze serie vanwege de afwijkende setting. Maar eerlijk gezegd werd ik teleurgesteld, want de serie hangt eigenlijk van de cliché’s aan elkaar. Meisje vertrekt uit slecht gezin, moet slechte dingen doen om haar doel te bereiken, een dwaze voorspeller, een slechte baas, Russische maffia (ja, echt!), verraad en vriendschap, kortom alles is er in gestopt om het maar interessant te maken.

Helaas heeft dat niet geleid tot een interessante serie, waarin het drama en de karakters zich mooi ontwikkelen. Het blijft allemaal plat, maar het moet gezegd, de dansscènes zijn absoluut de moeite waard. Het deed mij besluiten om weer eens een balletvoorstelling van het Nationale Ballet te bezoeken. Is het toch nog ergens goed voor geweest!

De serie bestaat uit 8 afleveringen en is te zien via HBO. Er komt geen vervolg.

Flesh and Bone 2

Eén reactie op “Flesh and Bone, veel ballet, mager verhaal”

  1. Leidse Glibber avatar
    Leidse Glibber

    zwaar leven hoor voor die meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: