Fargo, de prequel, oftewel deel 2 van de serie

FargoAl enige tijd is het mogelijk om de tweede serie van de onvolprezen serie Fargo op Netflix te bekijken. Na het succes van de eerste serie, die weer was gebaseerd op de bioscoopfilm uit 1996 van de gebroeders Coen, dan nu het vervolg. Of liever gezegd, de voorloper van de eerste serie. Want in deze tweede serie zien we een jonge agent Lou Solverson, die in de eerste serie al gepensioneerd was.

Dat betekent ook heel andere hoofdpersonen, we zien geen enkele acteur terug uit de eerste serie. Deel twee zit opnieuw vol met zwarte humor en harde actie. Moorden worden niet geschuwd, vooral de familie Gerhardt kan er wat van. Maar ook de overgekomen maffia uit Kansas, in de figuur van de huurmoordenaar Mike Milligan (Bokeem Woodbine), kan er wat van.

Centraal in deze serie slager Ed Blumquist (Jesse Plemons) en zijn vrouw Peggy (Kirsten Dunst). Een jong ambitieus echtpaar. Hij wil graag de slagerij van zijn baas overnemen, terwijl zij cursussen volgt om tot grotere ontplooiing te komen. Maar als Peggy op een nacht per ongeluk iemand met haar auto schept, die vastblijft zitten en zwaargewond in de garage aankomt, dan loopt het allemaal vreselijk uit de hand. Want de aangeredene is een jonge Gerhardt van de machtige misdaadfamilie. Wat te doen? Uiteindelijk vermoorden ze hem en als slager weet Ed wel raad met wat extra vlees.

En zo gaat het door. De strijd om de zeggenschap in de onderwereld moet dan nog losbarsten en onze brave State Trooper Lou Solverson (Patrick Wilson) heeft er zijn handen vol aan.

Net als de film en de eerste serie speelt ook deze reeks zich af in het desolate Mid-Westen van de VS. Het uitgestrekte gebied van North Dakota en Minnesota en uitstapjes naar South Dakota. Prachtige natuur, waar mooi gebruik van wordt gemaakt om de eenzaamheid te benadrukken. Feit is dat iedereen hier op zichzelf is aangewezen.

Uitstekend camerawerk, prima regie en fijne acteurs in een heerlijk verhaal doen nu al verlangen naar de derde serie, die in 2017 gaat uitkomen.

Nu kun je alles nog zien op Netflix en nog niet verschenen op dvd. Een echte aanrader voor liefhebbers van absurde humor, harde misdaad en menselijk worstelen.

Fargo2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *