Het is al weer een jaar geleden

Het is al weer een jaar geleden dat ik op dit blog schreef. Dat komt doordat ik vorig jaar begin november een aanvankelijk klein darmprobleempje kreeg, dat door complicaties steeds erger werd. Inmiddels vier operaties verder begin ik langzaam weer op te klauteren.

Mijn laatste blog was indertijd over 3 October, dus het lijkt een mooie reden om weer te starten met 3 October. Alleen een jaar verder. Vanwege de beperking kon ik dit jaar nog niet helemaal meedoen, maar een aantal zaken lukte toch wel.

Zo konden eega en ik op 2 oktober meedoen met de Hutspotmaaltijd op de Hooglandse Kerkgracht. Met zijn allen op een kluitje onder de prachtige bomen, met een plastic bakje met hutspot met saus. Uiteraard geen à la cuisine hutspot, maar daar gaat het ook niet om. Het is vooral het samenzijn van ‘Leienaren’, gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s die meedoen, studenten, noem maar op, alles door elkaar.

Eigenlijk is dat ook de essentie van 3 October. Reden waarom het voor buitenstaanders heel moeilijk te begrijpen is wat er nou zo bijzonder is aan dit festijn.

Na de hutspot nog even door de stad en dan weer naar huis. De volgende ochtend de Reveill-je en de Koraalzang laten voorbijgaan vanwege de conditie, maar daarna wel Haring & Wittebrood gehaald. Mens, mens, wat een rij stond daar weer te wachten. traditiegetrouw daarna koffie met gebak en dan weer even thuis bijkomen.

En uiteraard ‘s-middags de optocht, dit jaar met de titel “Parade Royal”. Een hele aardige optocht dit keer (was andere jaren wel eens minder) en zonder gaten.

Hieronder nog een aantal foto’s van de optocht, voor de liefhebber.

2 gedachten over “Het is al weer een jaar geleden

  1. Gelukkig ben je weer aan het opkrabbelen en je ziet maar het kan plotseling raar gaan. Mooie en duidelijke omschrijving van 3 oktober want inderdaad het is een soort stadsfamiliefeest dat bol staat van tradities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *