You Can’t Always Get What You Want

Big Little Lies“You can’t always get what you want, but if you try sometimes you just might find, you get what you need”. Een hele bekende tekst van de Rolling Stones, maar ook de slottune van de tv-serie “Big Little Lies”. Een hele passende slottune voor deze ijzersterke HBO-serie. Slechts 8 afleveringen, maar allemaal de moeite waard.

Niet in het minst door de ijzersterke cast. Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley spelen drie vriendinnen, Madeline, Celeste en Jane. Madeline en Celeste zijn getrouwd en behoren tot de upperclass van het sprookjesachtige Monterrey. Jane is nieuw, een ongehuwde moeder.

De serie begint met een politie-onderzoek. Kennelijk is er iemand omgekomen, maar we weten niet wie en waarom. Daarna worden de drie hoofdpersonen geïntroduceerd. Het gaat al direct mis als het zoontje van Jane aan het einde van de eerste schooldag wordt beschuldigd van het bijten van het dochtertje van Renata (Laura Dern).

Langzaam wordt duidelijk dat elk van deze vrouwen, hoe opgewekt en vriendelijk ook, een geheim met zich meedragen. De buitenkant is niet wat het lijkt. De huwelijken van zowel Madeline als Celeste vertonen barstjes, die heel klein beginnen maar allengs groter worden. Binnen de gemeenschap van de school (ouders, kinderen, leerkrachten) spelen allerlei zaakjes, jaloezie, nijd. Dit alles wordt in korte verhoorscenes van de politie duidelijk. Dan krijgt het woord “vuilspuiterij” ook een goede invulling.

Want achter al die mooie tuinen en muren van dure huizen wonen vaak kleingeestige zielen.

Elke aflevering worden we iets dieper in het moeras gezogen en krijgen we beetje bij beetje meer inzicht in de drie hoofdrolspeelsters. En wordt duidelijk wat die “Big little lies” zijn.

De laatste aflevering, de ontknoping zogezegd, is een grote knal. Eentje die we niet zien aankomen, maar uiteindelijk wel klopt.

“Big Little Lies” won dit jaar 8 Emmy’s en was nog eens genomineerd voor 8 andere Emmy’s. De acteurs zijn allemaal uitstekend bezig en de regie van Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club) is on the spot. Kortom, een aanrader.

Het is een HBO-serie, die in Nederland te zien is via Ziggo Movies XL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: