Leiden, 1e Pinksterdag

Het zonnetje scheen volop, de lucht was blauw, de bomen groen. Wat een prachtige 1e Pinksterdag, met een heerlijk temperatuurtje. Tijd voor een wandelingetje door dat altijd mooie Leiden.

Natuurlijk was het superdruk in Leiden. Ik kwam drommen mensen tegen die vanaf het station de stad in liepen. Op het Rapenburg, bij de Japanmarkt, was er op sommige plaatsen geen doorkomen aan. De vele kraampjes, met veelal Oosterse waar, hadden het er maar druk mee. De Japanmarkt was dit keer uitgebreid naar de overkant van het Rapenburg zodat er nog meer kraampjes konden staan. Uiteraard waren er ook veel verklede bewonderaars van de mangastrips.

Na die horden mensen was het een ware oase van rust aan de voet van de Molen de Valk, waar een ‘Balance Workout’ werd gegeven. Dit alles in het kader van het Cultuurplein Lammermarkt.

Na dit rustpunt vervolgde ik mijn pad door de oude binnenstad. De terrassen waren goed gevuld en bij de ijsboeren stonden lange wachtrijen. Zelf sloot ik aan bij Maciotto, vlak bij de Visfontein, voor een smakelijk ijsje met de smaken ‘witte chocolade’ en ‘bueno’.

Waarna ik richting huis liep, via het prachtige Plantsoen waar het druk was met zonne-aanbidders en gewoon genieters van de mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *