Lekker eten in Brielle

Bij ons bezoek aan Brielle bleek dat je in het oude vestingstadje ook aangenaam kunt eten. Immers, na een wandeling over de vestingwallen dient de hongerige maag gevuld te worden, liefst met aangename prikkelingen voor de tong.

Bij aankomst liepen we vanuit het Atlas Hotel, in het centrum, naar de centrale plaats van Brielle, naar de vlakbij gelegen Markt. Daar troffen we een groot terras aan van de Hoofdwacht, een café-restaurant. Omdat het lekker zonnig was, namen we plaats voor een koffie met appeltaart, uiteraard aangevuld met slagroom. Daarna was het tijd voor een eerste verkenning van het pittoreske Den Briel, ook bekend als Brielle.

Na zo’n vier uur door het stadje te hebben rondgezworven, het was inmiddels 4 uur geworden, hadden we wel trek in een late lunch. Daarvoor kozen we De Smaeck van Brielle, vlakbij de Markt, met een mooi terras. Omdat de wolken inmiddels de overhand hadden gekregen en enkele druppeltjes al vast dreigend naar beneden kwamen, besloten we om maar binnen te gaan zitten.

De Smaeck van Brielle is een beetje ouderwets gezellige zaak, donker hout, geen designinterieur. Dat geeft een bepaalde sfeer, die rustig aandoet en waar het prettig toeven is. De lunchkaart zag er prima uit en ik nam de gerookte zalm op een geroosterde brioche. De zalm was prima, de brioche was door het roosteren iets te droog geworden. Maar met een lekkere Pinot Grigio om het door te spoelen alleszins aanvaardbaar voor een leuke prijs.

Omdat we zo tevreden waren over deze zaak, besloten we om maar direct voor het diner te reserveren, later op de avond. Na even rusten in ons hotel en nog later weer wat wandelen door Brielle schoven we om 8 uur aan voor het diner.

We konden kiezen uit een à la carte kaart of een driegangenmenu met keuze uit vis of vlees. We gingen voor het driegangenmenu en lieten ons verrassen door wat er op tafel zou komen.

En een verrassing werd het. De rauwe makreel als voorgerecht hadden we nog niet eerder meegemaakt en ook het gemarineerde rundvlees deed het uitstekend. Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijk sappige en malse diamanthaas en kabeljauw op een bedje van mihoen. Heerlijke gerechten, mooie opmaak en goed passende groenten. Tot slot een surprise, want dat mag je wel zeggen van een tiramisu van groene thee met frambozen en bananen roomijs.

Dit alles voor het luttele bedrag van 68,20 euro, incl. de drankjes. Een bijna onnederlands prijsniveau.

 

Een gedachte over “Lekker eten in Brielle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.