De Leidse Lakenfeesten, al weer even voorbij

Logo_Lakenfeesten_2018Het is al weer een week geleden dat Leiden weer kon genieten van de Lakenfeesten. Vier dagen lang wordt de stad weer overspoeld door allerhande evenementen, groot en klein. Het topevenement is natuurlijk de Peurbakkentocht op de vrijdagavond. Helaas was het een kans fris weertje en omdat er ook nog een paar WK-wedstrijden waren, besloten we om dit evenement maar over te slaan. Naar verluid was het wel weer een groot succes, met duizenden kijkers op de kaden.

Ook Leiden Culinair, het proefevenement van de Leidse horeca, was weer vier dagen present op de Lammermarkt. Ook niet bezocht dit keer, eigenlijk om dezelfde reden.

Op zaterdag de traditionele Dragonboatraces, vanuit de verte gezien, het Leids Bierfestival, het Zomers Kunstweekend, de nostalgische kermis, de Hollandse Avond, de Gouden Eeuw Markt, de Rapenburgrace voor de zwemmers en, nieuw, het Van Rijn Festival.

Op zondag het Zomers Kunstweekend, de kermis, de Gouden Eeuw Markt, een curiosamarkt en het onbetwiste hoogtepunt van de Lakenfeesten, de Gouden Pet. Een groot straatconcours voor straatmuzikanten van heinde en verre. Overal muziek in het centrum, een spectaculair zonnetje en dus een geslaagd feest.

Hieronder een aantal foto’s en filmpjes van de Lakenfeesten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.