Vanaf Leidse bruggen

Leiden is een mooie stad, dat weten we inmiddels allemaal wel (behalve de Amsterdammers dan). De stad met een historisch centrum valt op vele manieren te bekijken. Zo kun je door de stad zwerven, waarbij je dan vooral vaak omhoog moet kijken vanwege de vele bijzondere oude gevels.

Een andere manier is met om met een rondvaartboot door en om de stad te varen. Je vaart dan over de prachtige singels en door de oude grachten. Dat zorgt voor een hele andere blik op de stad. Je ziet de stad dan echt op een andere manier.

Vanwege die vele singels en grachten heeft Leiden ook veel, heel veel bruggen. Daar komen er binnenkort nog enkele bij vanwege de aanleg van het Singelpark. Juist vanwege die vele bruggen dacht ik om de stad eens op die manier te bekijken. Opvallend hoeveel boten dan door Leiden varen, met die prachtige weer.

Hoe was mijn wandeltocht. Begonnen op de Zoeterwoudsesingel (bij de Cronesteinkade), via de Witte Singel, de Groenhazengracht, het Rapenburg naar het centrum. Daar waar Oude en Nieuwe Rijn samenkomen en via de Nieuw Rijn en Steenschuur weer richting huis. Al met al een mooie tocht.

 

 

Een gedachte over “Vanaf Leidse bruggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *