This very hot week so far…..

Written by:

Heet, heter, heetst, zo kan de huidige week wel worden omschreven. Tropische temperaturen in ons koele kikkerlandje. Wat zouden die kikkers daarvan vinden? Vrolijk kwaken of lekker onderwater zitten en af en toe een kwaak laten. Vooral niet te veel inspannen met kwaken, vermoed ik.

Het Nationale Hitteplan is ook weer in werking getreden, net als Code Oranje. Het hitteplan is meer als waarschuwing voor vooral oude en kwetsbare mensen bedoeld. Ze doen aanbevelingen, maar een mens met gezond verstand weet wel wat ie moet doen. En Code Oranje, wat je daarmee moet. Geen idee, een waarschuwing voor extreem weer. Maar straks krijgen we Code Rood daar doorheen als het zaterdag gaat regenen. Al die codes en waarschuwingen werken een beetje op mijn lachspieren. Maar ja, we leven wel in een land waarin mensen het KNMI gaan beschuldigen als er ergens een stortbui valt zonder dat ze gewaarschuwd zijn. Gewoon naar de lucht kijken mensen, dat zegt vaak voldoende. En op tijd je BBQ-setje droog zetten. Of niet natuurlijk, gaat het lekker vanzelf uit.

Zondagochtend begon het al aardig op te warmen. Omdat de middag dan een beetje te warm wordt om nog echte activiteiten te ontplooien, stapten we al vroeg op de fiets om naar de sluis in Leidschendam te fietsen. Heen via de Stompwijkse kant van de Vlietlanden en terug langs het kanaal, de Vliet zogezegd (hoewel het ook wel Rijn-Schiekanaal wordt genoemd). Langs de nieuwe Voorschotense villa’s dus. De koffie was goed, net als de appeltaart met slagroom.

Maandag zijn we even met de auto (met airco, dat dan weer wel) voor familiebezoek naar Camping Bakkum gereden. Wat een giga grote camping is dat. Het schijnt dat daar allemaal Amsterdammers staan, dus het zal na de overwinning van Ajax gisteravond wel feest zijn geweest. Hoewel herrie na tienen uit den boze schijnt te zijn. Met dit weer is het volgens mij niet echt een pretje in een tent of een caravan of een klein huisje. Qua natuur is het wel een prachtige camping, bos en zand. Gewoon in de duinen dus.

Dinsdag was het tijd om ‘s-avonds even op de fiets te stappen. Beetje afgekoeld en fietsen is met dit weer lekkerder dan lopen. Even via Rijnsburg naar het Katwijkse strand en weer terug via Valkenburg. Lekker tochtje en op het strand was het aangenaam warm. Nog wel veel mensen, maar niet meer superdruk. Dat was het wel in de Katwijkse winkelstraatjes want er was een soort van braderie. Hebben we maar even overgeslagen, want kraampjes kijken met deze warmte had niet echt onze voorkeur. De foto bovenaan laat het strand in zijn volle glorie zien.

Door het warme zomerweer doet onze kleine pruimenboom goede zaken. Er hebben nog nooit zoveel mooie en lekkere pruimen aangezeten. En de bloemen voor het raam staan ook de hele dag te schitteren met hun kleuren. Wat hen betreft mag de zomer nog wel even doorgaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: