Zomers genieten

De afgelopen maanden hebben we kunnen genieten van prachtig zomerweer. Dat leidden er toe dat er allerlei activiteiten in huize HW plaatsvonden.

fullsizeoutput_15f7Zo fietsten we op een mooie zondagmiddag naar de oude sluis in hartje Leidschendam om daar, naast koffie met appelgebak en slagroom, te genieten van alle doorvarende schuiten en schuitjes. Variërend van gezellige oude aken tot patjepeeërige jachten, waar de schipper meestal bruingebrand bovenop staat (meestal met een te dikke buik, dat dan weer wel).

Een dag later gingen we op familiebezoek naar Bakkum, de grote camping aldaar. Ook wel Klein Amsterdam genoemd, omdat tout Amsterdam daar de zomermaanden doorbrengt. Een enorm grote camping met, naast allerhande winkels (waaronder een heuse visboer), een bijzondere kinderboerderij met o.a. alpaca’s. Het was bloedheet op de camping, maar gelukkig stonden er schaduwrijke bomen. En wat kun je dan blij zijn met een airco in de auto.

fullsizeoutput_1631

Een dag later, 31 graden in de tuin, besloten HW en eega om ‘s-avonds maar een lekker fietstochtje te maken naar Katwijk. Even uitwaaien aan het strand (zie foto in de kop). Fietsen is altijd wel lekker tijdens warm weer, omdat je nog een zuchtje wind om je heen voelt.

Overigens, de pruimen en planten in onze tuin deden het verbazingwekkend goed, ondanks de droogte. We hebben dit jaar nog nooit zoveel lekkere zoete pruimen gehad.

Morgen meer over ons zomers genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *