Leidsche Mondialen exposeren in Voorschoten

Expositie MondialenHet Leidse kunstgenootschap De Leidsche Mondialen bestaan dit jaar officieel 10 jaar. Om hier ruchtbaarheid aan te geven worden er dit jaar drie grote exposities georganiseerd.

De eerste vond plaats in het voorjaar, in het gemeentehuis van Katwijk. In het begin van de zomer was Leiden aan de beurt. Dit keer werd het Leidse Volkshuis met veel werken ingericht als expositieruimte.

En nu is het dan de beurt aan Voorschoten. Op zaterdag 4 augustus werd een grote expositie geopend in het Museum Voorschoten, waar enkele tientallen Mondialen hun werk laten zien. De opening werd verricht door de bekende Leidenaar Rens Heruer, voorzitter van de Historische Vereniging Oud Leiden.

Naast het organiseren van exposities hebben De Leidsche Mondialen nog een belangrijk streven, namelijk het bewaren van kunst van overleden kunstenaars. Omdat het realiseren van een museum, toch een plek bij uitstek om kunst te bewaren, op praktische problemen stuit, zijn De Leidsche Mondialen nu bezig met het realiseren van een digitale galerie, waar werken langere tijd kunnen worden bewaard en bezichtigd.

U kunt de tentoonstelling bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bijna alle tentoongestelde werken zijn te koop.

Hieronder een impressie van tentoongestelde werken.

2 gedachten over “Leidsche Mondialen exposeren in Voorschoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *