Een tochtje rondom de Brabantse Biesbosch

In de lade van een kastje lag nog een cadeaubon, die eega had gekregen voor de Kerst van haar werkgever had gekregen. Je moet dan op een website je code invoeren en dan krijg je te zien welke geweldige dingen je allemaal kunt doen. Een bezoekje aan een avonturenpark, wellness, dierentuin of andere mooie activiteiten. Vooral activiteiten want we moeten als volk natuurlijk wel in beweging blijven.

Omdat zowel eega als ikzelf nog nooit in De Biesbosch waren geweest, besloten we om maar voor een rondvaart door de Biesbosch te gaan. Dat leek ons avontuurlijk genoeg en we waren natuurlijk ook reuze benieuwd naar de prachtige natuur van dit nationale park.

Voor de rondvaart moesten we ons melden in Drimmelen, een klein plaatsje aan de Amer, een verbindingswater tussen Hollands Diep en de Bergsche Maas. Dus togen wij op een zonnige zondagmiddag naar Brabant voor onze rondvaart.

fullsizeoutput_16baDaar aangekomen bleek de rondvaart iets anders dan we hadden gedacht. Onze verwachting was dat we met relatief kleine boten door de kreken van de Biesbosch zouden varen, maar dat bleek niet zo te zijn. Aan de kade lag de “Catharinaplaat”, een grote rondvaartboot met 3 dekken. Die niet door de kreken zou varen, maar een soort rondvaart zou maken rondom de Brabantse Biesbosch (Zuidwaard).

Omdat we al kaartjes hadden gereserveerd en we helemaal naar Drimmelen waren gereden, zijn we toch maar ingescheept en hebben we de Biesbosch vanaf een afstandje kunnen bekijken. In ieder geval hebben we kunnen zien dat het een prachtig gebied is, maar ja, dat wisten we eigenlijk al. En we zagen toch ook wel weer hele bijzondere bootjes rondvaren, zoals bv. de Blokhutboot (die kun je huren).

Geniet van de foto’s van De Biesbosch. En de volgende keer nemen we een fluisterboot vanuit Dordrecht. Want door die kreken varen, dat willen we toch nog wel een keer.

2 gedachten over “Een tochtje rondom de Brabantse Biesbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *