Lekker eten bij Catootje aan de Markt

Het is zo’n restaurantje waar je regelmatig voorbij loopt. Keer op keer weer en elke keer kijk je even naar binnen. Maar het zaakje is ‘s-middags vaak nog gesloten. Wat je dan wel weet is dat ze een mediterrane keuken hebben. Ooit begonnen als cateraar en langzaam uitgebreid richting restaurant, dat is Catootje aan de Markt.
Omdat we in het bezit waren van een paar bonnen van de AH Restaurantactie en Catootje daaraan bleek mee te doen, besloten we om afgelopen vrijdag die keuken eens te proberen.

Catootje is een relatief klein, intiem restaurant, eenvoudig van uitvoering. Door de witte betegeling van de achterkant krijg je dat mediterrane gevoel van verstreken vakanties. De bediening is informeel en vriendelijk.
Bij de AH-actie krijg je twee driegangenmenu’s voor de prijs van één. Vaak maken restaurants dan speciale menu’s voor deze actie, maar bij Catootje mag je gewoon van de kaart kiezen.

Jambon cru met gegrilde watermeloen en grapefruitmayonaise
Jambon cru met gegrilde watermeloen en grapefruitmayonaise

Ik besloot om te beginnen met een ‘jambon cru’ met gegrilde watermeloen en grapefruitmayonaise. Die gegrilde watermeloen was nieuw voor mij, had ik nog nooit gegeten. Smaakte prima, al proef je de echte watrmeloen niet meer. De rauwe ham proefde spikkelvers en was ongerookt. Pure ham dus. Een prettige binnenkomer, deze avond.

Lamstajine met ras-al-hanouti en abrikoos
Lamstajine met ras-al-hanouti en abrikoos

Het hoofdgerecht kon natuurlijk niet anders dan mediterraan zijn. Wat beter dan een echte lamstajine met ras-el-hanouti en abrikoos. Het smakelijke lamsvlees was langzaam gegaard waardoor de sappigheid behouden bleef. De smaak van de ras-el-hanouti overheerste bij de tajine, hoewel de abrikoos voor een zoete bijsmaak zorgde. Een paar erwtjes en sperzieboontjes zorgden voor de garnering.

Catootje aan de Markt - Specerijen creme brulee met granaatappelijs
Specerijen creme brulee met granaatappelijs

Als nagerecht koos ik de ‘specerijen creme brulee’ met een bolletje granaatappelijs. De creme brulee was niet helemaal goed verwarmd want de bodem was niet echt warm. Te kort in de magnetron vanwege de grote drukte, zullen we zeggen. De specerijensmaak was niet overduidelijk aanwezig. Ik proefde de smaak van speculaaskruiden. Het granaatappelijs smaakte daarentegen weer goed.

Al met al een aangename avond bij Catootje aan de Markt. Geen sterrenrestaurant, maar die ambitie straalt men ook niet uit. Gezellig een avondje uit eten in een fijne omgeving, dat is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *