Juliet, Naked – een vermakelijke romantische komedie 😍😍😍

Juliet posterAls het weer weer wat minder wordt, dan komt automatisch de bioscoop weer in beeld. Maar dan blijkt dat je net in een soort overgangsfase zit qua films. Van de zomerperiode met veel kinder- en gezinsaanbod tot de start van het nieuwe filmseizoen in september (dan komen meer premières los).

Het was dus even goed kijken wat er precies draait en we kozen voor “Juliet, Naked”. Een romantische komedie, die zich in het huidige Engeland afspeelt.

De film begint met een video op een website van Duncan (Chris O’Dowd), die hij heeft opgezet voor een min of meer uit het beeld verdwenen singer-songwriter, Tucker Crowe (Ethan Hawke). Duncan is een mega-fan van Tucker en in zijn video vertelt hij in het kort de geschiedenis van deze muzikant. Hij doet dat als een geobsedeerde expert, die is blijven hangen in één album met de titel “Juliet”. De inspiratie voor dit album was een pijnlijke liefdesaffaire van Tucker, die zo pijnlijk was dat hij verdween. Zijn smachtende fans in de steek latend. Dat is althans wat Duncan na grondig onderzoek gelooft.

Het lijkt dan even dat de film draait om Duncan, maar nee, daar komt zijn vriendin Annie (Rose Byrne) in beeld. Eigenlijk is ze en soort bijwagen voor de in Tucker geobsedeerde Duncan. Dan ploft er een envelop in de brievenbus, gericht aan Duncan. Maar Annie maakt hem per ongeluk open en het blijkt een akoestische versie van het album “Juliet” met de titel “Juliet, Naked”.

Duncan is weer helemaal in de zevende hemel en vind eigenlijk dat er een soort wereldwonder is geschied. Een nieuw album van Tucker, geweldig. Annie reageert door een kritische recensie van het album op Duncan’s website te plaatsen. U begrijpt, dat leidt tot enige spanning in huize Duncan/Annie.

Door toeval reageert Tucker op deze recensie en er ontwikkelt zich een internetrelatie tussen Annie en Tucker. Terwijl Duncan stiekem een affaire heeft met en dweperige nieuwe docente op zijn school, komt Tucker naar Engeland en ontmoet Annie.

Van hieruit ontwikkelt zich een hele aardige komedie, die de zaken vooral vanuit het vrouwelijke perspectief benadert. Rose Byrne speelt verrukkelijk en krijgt mooi weerwerk van Ethan Hawke. Chris O’Dowdals emotioneel idioot verdwijnt wat naar de achtergrond maar zorgt af en toe nog wel voor de komische noot.

“Juliet, Naked” is zeker geen meesterwerk, maar is vooral een amusante komedie die hier en daar de spot drijft met onze moderne samenleving. Verantwoordelijkheid, relatieproblemen, blinde verering, fakeberichten zijn enkele van deze aspecten.

Als je zin hebt in een onbekommerde film, dan kan ik je “Juliet, Naked” aanraden. Nog te zien in het Leidse Trianon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: