Potpourri groot succes

Samen eten is in veel culturen heel belangrijk. Het verbindt de mensen met elkaar. Het zorgt er voor dat mensen met elkaar praten. Deze gedachte was het uitgangspunt van de Vereniging Cultuurplein Lammermarkt om een eetgebeuren op te zetten. Waarbij mensen uit verschillende culturen zorgden voor kleine hapjes uit hun eigen land. Hapjes om te proeven, maar vooral om met die hapjes op je bord plaats te nemen op de banken. Naast lekker smikkelen kon je dan ook kennis maken en praten met de mensen die naast je of tegenover je zaten. Een experiment, noemde de vereniging dit gebeuren. Want niemand wist of er belangstelling voor zou zijn. Of hoeveel mensen er op af zouden komen. Potpourri werd dit eerste experiment genoemd. En, vraagt de argeloze lezer zich nu af. Hoe ging het met dat experiment. Nou, daar is maar een woord voor – geweldig. Er waren hapjes uit Turkije, Eritrea, Syrië en Peru. Bijzondere hapjes, die je niet zo gauw in winkel of restaurant tegen komt. Daarnaast was er een oer-Hollandse haringkar en poffertjes. Van alle keukens thuis dus. Voor de kinderen en ook voor de volwassenen waren er verschillende workshops. Zoals servies beschilderen, string art en kleurplaten. Ook kon je hout bewerken met een soort soldeerbout. En de clowns waren natuurlijk ook heel erg populair bij de jongste jeugd. Het was een prachtige dag. Na wat bewolking kwam de zon door en werd het nog warm op de Lammermarkt, het cultuurplein van Leiden. In plaats van de verwachte 200 mensen kwamen er uiteindelijk ongeveer 500 mensen op Potpourri af. Kortom, een groot succes voor de organisatie. Reden om al vast de datum voor een volgende editie te prikken, 15 september 2019. Als u het nu gemist heeft, kunt u het volgend jaar goedmaken.

3 gedachten over “Potpourri groot succes

    1. Zeker, juist Amsterdammers zijn welkom. Gezellige mensen, die van een praatje en een hapje houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *