Proeven in de Red Carpet Lounge

Vorig weekend, net terug van het Theaterspektakel Stork 150!, mochten eega en ik aanschuiven in de Red Carpet Lounge aan de Stationsweg. Dit is een culturele pop-up in het voormalige ABN Amro bankgebouw. Dit van oorsprong lelijke gebouw staat op de nominatie om te worden gesloopt, maar tot die tijd hebben Gideon de Boer en Govert de Kok, eigenaren van Bioscopen Leiden, de mogelijkheid gekregen om er een tijdelijke cultuurtempel van te maken. En dat hebben ze met verve gedaan. Binnenkort opent de Red Carpet Escape in de oude bankkluis. Er is een tijdelijk filmmuseum, verzorgd door het Leiden International Film Festival. Er is karaoke, er worden films en documentaires vertoond.

De Nederlandse Filmnacht

Vrijdagavond 28 september is er de Nederlandse Filmnacht met de première van Niemand in de stad, het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Op tien locaties in het land kan deze film worden bekeken en de Red Carpet Lounge is er eentje van. Na afloop feest, maar eerst nog een Q&A met actrice Sofie Porro.

Proeven

Maar zoals gezegd waren eega en ik aanwezig voor de voorstelling Proeven van het theaterduo Siebel en Aten. Zoals de titel doet vermoeden was het geen gewone theatervoorstelling, maar moest er ook geproefd worden. Bij iedere scène werden er nieuwe hapjes opgediend, met bijbehorende bijzondere wijnen. Eten en drinken werd verzorgd door Shirley Boer.
Er werden fragmenten gespeeld uit theaterwerk van onder andere Dario Fo (Toevallige dood van een anarchist), Shakespeare (Hamlet, Richard III en The Tempest) en Ingmar Bergman (Scènes uit een huwelijk). Humoristisch, soms breed schmierend, maar vooral bij Bergman soms hartverscheurend en pijnlijk.
Bij een fragment moest ik erg denken aan teksten van een overleden vriend, Ton Jansen. Sommige van zijn teksten hadden zeker ook voor het theater bewerkt kunnen worden. De spijs en wijn was zeer verrassend. Hele bijzondere ingrediënten waren gebruikt, waaronder kwal, en de Georgische wijn zal me waarschijnlijk ook langere tijd bijblijven. Kortom, een zeer geslaagde avond in die fraaie Red Carpet Lounge. Jammer dat zo’n pop-up eind van het jaar weer moet verdwijnen.

Een gedachte over “Proeven in de Red Carpet Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *