1½ meter sessie in het Plantsoen

Vroeger, in een ver ver verleden, waren er folksessies in café De Tregter. Toen dat nog bestond. Tegenwoordig is het een pizzeria en daar vinden over het algemeen geen folksessies plaats. Hooguit een Napolitaanse zanger, die gevoelige liederen ten gehore brengt. Of zoiets.

Maar dat betekende ook dat de folksessies, traditioneel altijd op de dinsdagavond, geen plek meer hadden. Na enige tijd weken de muzikanten echter uit naar café Plantage, een oude bruine kroeg aan het begin van de Hogewoerd. Daar werden de sessies op de dinsdagavond, tot grote vreugde van de vele liefhebbers, voortgezet. Een kerngroep was altijd aanwezig maar er verschenen ook gastmuzikanten die gezellig kwamen meespelen. En zo was het altijd weer feest op de maandelijkse folksessie.

Totdat corona, ook wel Covid-19 geheten, langs kwam. Die vreemde gast had het niet zo op sessies en al zeker niet op luide samenzang. Dus exit folksessies. Maar dat was buiten de spreekwoordelijke waard gerekend. Want niet ver van café Plantage bevind zich het mooiste stukje groen van Leiden-stad, namelijk het Plantsoen. Vorstelijk gedrapeerd langs de langzaam voortvloeiende golfjes van de singel, met majestueuze bomen met daaronder heerlijke koele plekjes in het gras.

Al snel hadden de muzikanten door dat hier prima zomerse sessies kunnen worden gehouden, waarbij het heel goed mogelijk is om de gevraagde 1½ meter afstand tussen mensen te bewaren. Lekker relaxen in de schaduw, enkele eenden die even hun belangstelling tonen, voorbijvarende sloepen, wandelaars, hardlopers, geruis van het bladerdak, en dat alles gratis in het Plantsoen.

Hou de Facebook pagina in de gaten voor het vervolg.


Een gedachte over “1½ meter sessie in het Plantsoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *