Big Little Lies, ijzersterke serie met sterke vrouwen

Waardering: 5 uit 5.

Big Little Lies is een ijzersterke HBO-serie, waarin vrouwen de hoofdrollen spelen. HBO staat bekend om zijn kwalitatief uitmuntende tv-series en dat is met deze serie niets te veel gezegd. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz en Laura Dern spelen letterlijk de sterren van de hemel in dit misdaad-drama.

Plaats van handeling is Monterrey aan de zonovergoten Californische kust. Zo’n plaatsje waar de dure auto’s zich langs het strand verdringen om maar op te vallen. Daar wonen Madeline Mackenzie en Celeste Wright in hun fraaie dure huizen met uitzicht op de oceaan. We maken kennis met een nieuwkomer, Jane Chapman, een ongehuwde moeder met wat minder centjes op de bank. Zij wordt onder de hoede genomen door Madeline en Celeste en dat is wel nodig ook, want haar zoontje krijgt al op dag een op school een probleem met de dochter van Renata Klein, een succesvol zakenvrouw.

Het milieu is getekend, de omgeving ingekaderd en langzaam komen we meer te weten over de vier vrouwen en hun achtergronden. En al snel blijkt dat de glitterende buitenkant maar een dun vernisje is, waaronder allerhande onzekerheden en ellende schuilt. Alle thema’s komen aan de orde, verkrachting, vreemd gaan, financiële ellende, mishandeling, zelfs tot moord aan toe.

De serie is schitterend vorm gegeven, zoals gezegd acteren alle karakters op hun hoogste toppen, perfecte muziek (alleen al de begintune van Michael Kiwanuka vergeet je nooit meer), de spanning wordt tergend traag opgebouwd, de vriendschap tussen de vrouwen groeit vanuit hun ervaringen. Kortom, een immens goede serie die ik iedereen kan aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: