Een bezoekje aan Smitshoek, wie wil dat niet

Afgelopen zaterdag mocht ik op bezoek in Smitshoek, tegenwoordig een wijk van Barendrecht, maar vroeger een zelfstandig dorpje aan de rand van Rotterdam.
Volgens de overlevering dankte het dorpje de naam aan de smederij, die gevestigd was op de hoek van de Charloise Lagedijk en de Smitshoekseweg (hoewel daar de vraag bij gesteld kan worden waar dan de naam Smitshoekseweg vandaan komt).

Anyway, het oude dorp ligt aan weerszijden van de A15 en wordt gekenmerkt door de dijkbebouwing, maar daar valt tegenwoordig niet veel meer van te zien.
De huidige wijk Smitshoek wordt vooral gekenmerkt door veel nieuwbouw en van het oude dorp is niet veel bewaard.

Maar ik moest daar niet zijn voor de bezichtiging van het oude en nieuwe dorp. Ik moest zijn bij de vv Smitshoek, een hele grote voetbalvereniging die in 1960 werd opgericht met wel zo’n 1500 leden. Door de grote nieuwbouw heeft de vereniging een grote en bloeiende jeugdafdeling. Enkele bekende oud-leden zijn Denzel Dumfries, Guyon Fernandez (weer teruggekeerd op het oude nest) en Dylan Vente.

Specifiek gesproken was ik daar om voor Studio Alphen verslag te doen van de wedstrijd Smitshoek – ARC. Beide teams hadden de eerste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen en ARC-coach Mark Evers vond deze wedstrijd een goed eerste ijkpunt om te zien waar zijn team stond.
Welnu, daarop kreeg hij een positief antwoord want ARC was duidelijk de bovenliggende ploeg en won uiteindelijk verdiend met 0-3.
Daardoor staat ARC nu ineens op de eerste plaats van de Hoofdklasse A. Zaterdag wacht de ontmoeting met de ploeg van de familie Sneijder, DHSC uit Utrecht. Dit is een kampioenskandidaat en iedereen is benieuwd hoe ARC het er tegen deze tegenstander af zal brengen.

Bekijk hieronder mijn interviews na afloop van de wedstrijd met coach Mark Evers en Vincent Tel, een aanvaller op de weg terug na een langdurige blessureperiode.

De samenvatting van de wedstrijd kun je ook zien.

%d bloggers liken dit: