Een Paaswandeling door de Horsten

Eerste Paasdag. Een mooie ochtend om te gaan wandelen. Het weer is alleszins redelijk. Waar te wandelen? Het Polderpark Cronesteyn, op loopafstand. Of het iets verder gelegen Landgoed de Horsten in Wassenaar, bekend van onze royals. We besluiten om maar weer eens naar het landgoed te gaan.

Ondanks het goede weer zijn er relatief weinig wandelaars te zien. Kennelijk zit iedereen nog aan een vroege paasbrunch of iets dergelijks. Het wordt dus ongestoord wandelen door het fraaie landgoed. De natuur zit volop in knop. De vele rododendrons zullen ongetwijfeld over enkele weken in bloei staan. Dat zorgt dan voor een prachtig kleurrijke natuur. En dat betekent ook dat we over een maandje nog eens naar de Horsten moeten.

De Horsten is een historisch landgoed, dat uit drie delen bestaat, te weten Eikenhorst, Ter Horst en Raaphorst. Rond 1840 werden de landgoederen aangekocht door prins Frederik der Nederlanden. Sommige delen van dit gebied gaan terug tot aan de Middeleeuwen.

Het is een fraai wandelgebied met zowel smallere bospaden als brede lanen met bv. beuken.