Het Leidse singelpark is opnieuw mooier geworden

Vanochtend vroeg leek het mij een goed moment om het nieuwe deel van het Singelpark eens te gaan bewonderen. In het Katoenpark was deze week de natuurspeeltuin De Doorbraak geopend. Het Lakenpark bleek echter nog op slot te zitten, waardoor je het rondje Singelpark via de speeltuin kunt lopen. En dat bleek geen tegenvaller, want de speeltuin is werkelijk een juweeltje geworden.

Hieronder de foto’s van achtereenvolgens het begin van het nieuwe Lakenpark met de zitbank, gewijd aan de Zangeres Zonder Naam, speeltuin De Doorbraak, een stukje Lakenpark in aanleg, het Ankerpark (zicht op de gedeeltelijke afbraak Meelfabriek en zicht op de Zijlpoort) en tot slot enkele foto’s van het compleet gerenoveerde en opgeknapte Blekerspark.

Tot slot nog even een plaatje van de rijke oeverbegroeiing van de singels, waar allerlei kleurige bloemen en planten de waterkant opfleuren en nuttig zijn voor insecten en bijen.

Voorwaar, Leiden wordt met de dag mooier.