Paper Art – ongelooflijke kunst met papier

Tijdens een wat weerkundig mindere dag in de vakantie in Epse bezochten we CODA Apeldoorn, een fraai museum aan de rand van de Veluwe. Om het jaar organiseren zij een soort papier biënnale, waarbij met papier de meest onwaarschijnlijke kunst wordt gemaakt.

Zo ook dit jaar. Paper Art 2021 laat weer eens zien welke prachtige dingen met papier kunnen worden gedaan. Van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot aan complete installaties. Soms maatschappelijk, soms actueel maar soms ook alleen maar verhalend. Of puur ambachtelijk. Voor alle smaken valt er wat te bewonderen. Door nieuwe technieken en digitalisering ontstaan er ineens weer nieuwe mogelijkheden.

49 kunstenaars uit binnen- en buitenland tonen hun werk. Van gevestigde namen tot aan startende makers en ontwerpers. Vaak is er sprake van nieuw werk.

Ik kan hier wel een lofzang op al het fraais laten horen, maar kijken is nog beter. Hieronder een flinke galerij met veel foto’s van deze kunst. Enjoy!

%d bloggers liken dit: